3.2 C
De Bilt

Meer vlinders en wilde bijen in Doesburg

Update: deze activiteit is geannuleerd vanwege het coronavirus

Doesburg Veel insecten zoals vlinders en wilde bijen hebben het moeilijk. Erven en tuinen kunnen een goed leefgebied vormen voor deze en andere dieren. Tijdens een informatieavond op 25 maart, geeft Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) tips hoe inwoners Doesburg aantrekkelijk kunnen maken voor verschillende dieren. Imkersvereniging Doesburg e.o. vertelt tijdens deze avond over haar inzet voor meer biodiversiteit. De avond start om 20.00 uur in de foyer van de Gasthuiskerk, Gasthuisstraat 41 in Doesburg. Vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar. Aanmelden is niet nodig. Deelname aan de avond is gratis.

Vlinders en wilde bijen

Op de avond krijgen bezoekers ideeën aangereikt om de biodiversiteit in de eigen tuin te verhogen. Voorbeelden uit de praktijk die geschikt zijn voor grote én kleine tuinen. Door vlinderstruik, vlier, braam en andere struiken met holle stengels gefaseerd te snoeien, kunnen inwoners bijdragen aan natuurlijke nestgelegenheid van wilde bijen. Iets doen voor hommels? Een hoop stenen die langere tijd blijft liggen, is een prima plek voor een hommelnest. Ook kikkers vinden hier een schuilplek. De focus ligt op ecologisch beheer, aanplant van inheemse bomen en struiken en inzaaien ten gunste van vlinders en wilde bijen.

Biodiversiteitsproject Doesburg

Deze informatieavond maakt deel uit van een biodiversiteitsproject in gemeente Doesburg. Tijdens de avond krijgen bezoekers meer informatie over het vervolg van dit project, komend voorjaar.

Meer informatie

Voor meer informatie over de informatieavond kunt u contact opnemen met Nomi Havelaar van SLG, n.havelaar@landschapsbeheergelderland.nl, 026 35 37 444.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio