9.9 C
De Bilt

Metamorfose Terborgseweg: ook aan de slag aan zijde centrum

Doetinchem – Afgelopen maand is al flink gewerkt aan de Terborgseweg ter hoogte van het station. Vanaf komende maandag gaat aannemer Dusseldorp ook aan de slag aan de zijde van het centrum. Het betreft het deel van de Terborgseweg tussen IJsselkade en Melkweg. Hier worden tot het einde van het jaar werkzaamheden uitgevoerd aan één rijstrook.

Rijstrook stad uit afgesloten

Gedurende de werkzaamheden is de rijstrook ‘stad uit’, aan de zijde van ABN AMRO, afgesloten voor verkeer. De Terborgseweg blijft bereikbaar via Melkweg en Stationsstraat. De bushaltes ter hoogte van het stadhuis worden tijdelijk verplaatst naar de C. Missetstraat ter hoogte van Iseldoks.

Stationszijde

Nog tot half november wordt daarnaast gewerkt aan het deel van de weg ter hoogte van de kruising met de J.F. Kennedylaan tot aan de kruising met de Oostelijke Randweg. De ondergrondse werkzaamheden zijn bijna gereed. Vanaf 15 oktober worden de eerste lagen asfalt aangebracht. Vanwege de werkzaamheden is de weg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruik maken van de weg.

Winkels bereikbaar

Winkels, horeca en woningen blijven door middel van omleidingsroutes gedurende de werkzaamheden bereikbaar. Vanaf de Melkweg en de Stationsstraat kan de Terborgseweg (tot aan het station) worden opgereden en zijn winkels goed bereikbaar. Er zijn voldoende parkeerplaatsen bij de winkels.

Metamorfose

Van de oostelijke randweg tot aan de Raadhuisstraat krijgt de Terborgseweg een heel andere uitstraling: er komt meer groen, er worden vrijliggende fietspaden aangelegd en er komt een aantrekkelijke looproute tussen het station en het centrum. Ook ondergronds verandert er van alles: de water- en gasleidingen worden vervangen, de riolering wordt vernieuwd en er wordt een gescheiden hemelwaterriool aangelegd.

Meer informatie over de metamorfose is vindbaar op www.doetinchem.nl/terborgseweg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio