2.1 C
De Bilt

Mogelijk meldplicht bij carbidschieten tot maximaal 4 bussen in Lochem

Lochem – Als de gemeenteraad van Lochem ermee instemt, komt er in de gemeente Lochem een meldplicht voor carbidschieten tot maximaal 4 bussen. Dit blijft dan wel vergunningsvrij. Dit stelt het college de gemeenteraad voor.

Meldplicht voor betere informatie over voorwaarden

De meldplicht zorgt ervoor dat inwoners zich vooraf goed informeren over de voorwaarden, met het oog op de veiligheid. Wie een melding doet, krijgt namelijk de voorwaarden toegestuurd. Zonder de plicht om te melden kan de gemeente deze informatie niet gericht aanbieden. Het geeft ook de mogelijkheid om mensen snel te informeren, bijvoorbeeld over coronaregels.

Ook ervaringen uit 2020 spelen een rol

Op 31 december 2020 waren evenementen verboden, om het aantal coronabesmettingen tegen te gaan. Er was een toename van het aantal plekken waar met 4 bussen carbid werd geschoten. Dit is vanuit veiligheidsoogpunt ook een reden om de meldplicht voor te stellen.

Vergunning nodig voor meer

Voor carbidschieten met 5 of meer bussen blijft een vergunning nodig.

Wijziging APV in december verwacht

Naar verwachting behandelt de gemeenteraad het voorstel uiterlijk in december. Stemt de raad in, dan wijzigt de Algemeen Plaatselijke Verordening, waarin de regels rondom carbidschieten staan. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio