-2.1 C
De Bilt

Onderzoek Lochem Spreekt in teken van lokale producten

Op 10 februari is een onderzoek gestart onder de leden van het inwonerpanel Lochem Spreekt. Wat zijn voor u redenen om lokaal geproduceerde levensmiddelen zoals groente, zuivel en vlees wel of niet te kopen? Meedoen kan tot en met 5 maart via www.lochemspreekt.nl

Het onderzoek loopt in dezelfde periode ook onder inwoners van de gemeenten Bronckhorst en Zutphen. Zij werken samen in het project ‘De Achterhoekse productbeleving’.

Waarover gaan de vragen?

De vragen gaan over drie onderwerpen: Kent u lokale producten? Wat vindt u van lokale producten? Welke redenen heeft u om lokale producten te kopen, of niet te kopen?

Wat gebeurt er met de resultaten?

Met de resultaten helpen de gemeentes aanbieders van lokale producten. Dit past in de wens om de keten van producent naar koper zo kort mogelijk te maken. Kort vervoer is goed voor het milieu. Het kopen van lokale producten is goed voor de lokale economie en de leefbaarheid van het platteland. En past bij de verandering in de landbouw waarin kringlopen weer worden gesloten.

Al lid van ons panel Lochem Spreekt?

Iedereen vanaf 16 jaar die in de gemeente woont, werkt en/of onderneemt, kan meepraten in het digitale panel. Zo werkt het:

  • Ga naar www.lochemspreekt.nl
  • Meldt u gratis aan
  • U ontvangt een e-mail als er een onderzoek start. U ontvangt ook als eerste de resultaten.
  • Meedoen kan ook op papier. Moventem voert het onderzoek uit. U kunt tijdens kantooruren bellen en vragen om een papieren vragenlijst: (nummer in Zutphen: 0575 760 227).

Geen panellid van Lochem Spreekt en toch de vragenlijst invullen

Weten inwoners (nog) niet of zij willendeelnemen aan het inwonerpanel, maar willen zij toch meedoen aan dit onderzoek? Dan kunnen zij de vragenlijst ook invullen via de homepage van Lochem Spreekt (www.lochemspreekt.nl). Daar staat de link naar de vragenlijst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio