9 C
De Bilt

Ook in 2018 bon en verwenactiviteit voor mantelzorgers

 Aalten – Mantelzorgers in de gemeente Aalten komen ook in 2018 in aanmerking voor de ‘mantelzorgwaardering’. De mantelzorgwaardering bestaat uit een waardebon van € 50 en een uitnodiging voor een verwenactiviteit.

Nieuwe mantelzorgers kunnen tot 15 oktober worden aangemeld bij VIT-hulp bij mantelzorg.

Defenitie mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. In Nederland zorgen ruim 4 miljoen mensen langdurig of intensief voor een ouder, partner, kind of kennis die hulp nodig heeft. Ruim 600.000 mantelzorgers doen dit meer dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden. Voor die laatste groep, die langdurig en intensief mantelzorg geeft, heeft de gemeente Aalten de ‘mantelzorgwaardering’ in het leven geroepen.

Mantelzorgwaardering

Inwoners van de gemeente Aalten die zorg nodig hebben kunnen hun mantelzorger voor de ‘mantelzorgwaardering’ aanmelden. De betreffende mantelzorger ontvangt dan een waardebon van € 50 en kan deelnemen aan een verwenactiviteit. Per zorgvrager kan één mantelzorger worden aangemeld.

Jonge mantelzorgers

Ook jonge mantelzorgers (van 8 t/m 24 jaar) ontvangen de mantelzorgwaardering. Per zorgvrager kunnen meerdere jonge mantelzorgers uit een gezin worden aangemeld. Zij ontvangen een waardebon van € 25 en voor hen wordt een leuke activiteit georganiseerd.

Aanmelden bij VIT-hulp bij mantelzorg

VIT-hulp bij mantelzorg ondersteunt de gemeente Aalten bij de uitvoering van de mantelzorg-waardering. Zij hebben de kennis en ervaring in huis om te kunnen toetsen of mensen in aanmerking komen voor de mantelzorgwaardering. Mantelzorgers kunnen tot 15 oktober 2018 bij VIT-hulp bij mantelzorg worden aangemeld via telefoon (0544) 82 00 00. Opwww.vithulpbijmantelzorg.nl is ook een aanmeldingsformulier beschikbaar.

Mensen die door VIT al zijn geregistreerd als mantelzorger, hoeven zich niet opnieuw aan te melden voor de mantelzorgwaardering. Zij ontvangen automatisch bericht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio