10 C
De Bilt

Oproep aan Achterhoekse politiek: ‘Maak werk van klimaatadaptatie’

Achterhoek- Bestuurders in de Achterhoek dringen er met een manifest op aan dat de lokale politiek bij de gemeenteraadsverkiezingen serieus werk maakt van klimaatadaptatie.

Gevolgen klimaat voor Achterhoek

Het klimaat verandert en dat heeft ook gevolgen voor de Achterhoek. De afgelopen drie jaar was het extreem droog. Dat ging gepaard met hittegolven, maar ook met extreme neerslag en onweer. De gevolgen waren niet mis: veel beken vielen droog, opbrengsten in de landbouw waren fors lager en in sommige delen van de Achterhoek overleefden landschapsbepalende bomen, zoals beuken, de droogte niet. En niet alleen economie en natuur lijden onder de veranderingen: tijdens hittegolven neemt de arbeidsproductiviteit af en sterven er onnodig mensen door de hitte.

Bestuurlijke aandacht politiek

Om beter bestand te zijn tegen de veranderingen zijn maatregelen nodig. Gemeenten spelen daar een sleutelrol in. Het Bestuurlijk Overleg samenwerking Water Achterhoek+, bestaande uit elf gemeenten, provincie Gelderland, Waterschap Rijn en IJssel en Vitens, roept politieke partijen in de Achterhoek met een manifest ‘Klimaatadaptie in de Achterhoek’ op om hier in aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen (22 maart 2022) aandacht aan te schenken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio