11.8 C
De Bilt

Anjerconcert door orkest Koninklijke Marechaussee in Dinxperlo

Dinxperlo Nu de coronamaatregelen zijn vervallen en we weer samen kunnen komen organiseert de gemeente Aalten in samenwerking met de VVNF en het Orkest Koninklijke Marechaussee een Anjerconcert. Dit vindt plaats op woensdag 20 april 2022 om 20.00 uur in de tent van VVNF-Dinxperlo op het Theo Rijksterrein in Dinxperlo.

Voor het Anjerconcert zijn alle veteranen en gedecoreerden uit de gemeente uitgenodigd. Zij ontvangen twee toegangskaarten. De overige kaarten, à € 7,50 (inclusief 1 consumptie), zijn vanaf dinsdag 5 april te koop bij de VVV-kantoren in Aalten en Dinxperlo.

Orkest Koninklijke Marechaussee

Het Orkest Koninklijke Marechaussee, opgericht op 12 april 1950, is een van de acht militaire muziekgezelschappen binnen de Nederlandse krijgsmacht. Het muziekgezelschap is, in tegenstelling tot de orkesten van de Marine, Landmacht en Luchtmacht, geen harmoniegezelschap, maar treedt op in fanfarebezetting. Professionele musici vormen de basis van het muziekgezelschap. Zij verzorgen diverse optredens met ensembles variërend van een saxofoonkwartet, koperkwintet, combo met en zonder zang, de big band én -uiteraard- het fanfarekorps. Reguliere ‘marechaussees’ maken, voor zover de dienst het toelaat, deel uit van dit muziekgezelschap.

Orkest Koninklijke Marechaussee. Mediacentrum Defensie (MCD) mcd@mindef.nl – Foto: Jarno Kraayvanger

Het muziekgezelschap van de Koninklijke Marechaussee staat onder leiding van dirigent kapitein Peter Kleine Schaars. Tamboer Maître is adjudant Marc Gouswaart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio