10.2 C
De Bilt

PARKnCHARGE gaat laadpalen in de gemeente Duiven plaatsen

Duiven – De gemeente Duiven wil het gebruik van elektrische en hybride auto’s stimuleren. Dat doen we door laadpalen te laten plaatsen in de openbare ruimte. De gemeente heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met PARKnCHARGE. Inwoners kunnen binnenkort kosteloos een laadpaal in de buurt aanvragen.

Laadpalen op strategische locaties

De gemeente kan op strategische locaties laadpleinen realiseren. Hiermee faciliteert de gemeente huidige elektrische rijders én stimuleert het inwoners om in de toekomst elektrisch te gaan rijden. Wethouder Gemma Tiedink verklaart dat steeds meer inwoners in Duiven elektrisch rijden. “Veel mensen kunnen de auto op hun eigen terrein opladen, maar niet iedereen heeft die mogelijkheid. Vandaar dat we voor de zomer op veertien locaties in de openbare ruimte oplaadlocaties gaan plaatsen.”

Meerdere aanbieders

De overeenkomst met ParknCharge gaat uit van een open marktmodel. Dat betekent dat er in de gemeente Duiven meerdere aanbieders van laadpalen actief mogen zijn. PARKnCHARGE is tot dusver het eerste en het enige bedrijf met een overeenkomst met de gemeente.

Toekomstig beleid

De gemeente werkt in het kader van het Klimaatakkoord en de Nationale Agenda Laadinfrastructuur aan een visie voor laadpalen. Voor het plaatsingsbeleid werkt de gemeente aan een plankaart. Dat is een kaart met de meest gunstige locaties voor een laadpaal of een laadplein. Zo voorkomt de gemeente het lukraak plaatsen van laadpalen en weten inwoners waar de laadpalen te vinden zijn. 

Inspraak

In mei 2021 wordt het concept van deze plankaart openbaar gemaakt. De gemeente vraagt dan naar de mening van inwoners over de locaties die op de kaart staan. Zodra alle reacties zijn verwerkt, wordt de plankaart definitief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio