2.1 C
De Bilt

Ron Frerix nieuwe gemeentesecretaris Oude IJsselstreek

De gemeente Oude IJsselstreek heeft een nieuwe gemeentesecretaris: Ron Frerix! Dinsdag 29 maart heeft het College van B&W hem per 1 juni 2022 benoemd als gemeentesecretaris/algemeen directeur. Hij volgt daarmee Marijke Verstappen op, die per 1 maart 2022 ontslag heeft genomen.

Ron Frerix

Ron Frerix is sinds 2018 directeur/loco secretaris bij de gemeente Almelo. Daarvoor was hij ruim 10 jaar directeur/loco secretaris bij de gemeente Doetinchem. Voordat hij loco-secretaris werd, werkte hij enkele jaren als concerndirecteur Financieel Economische zaken bij het ministerie van VROM. Hij is 55 jaar en woont in ‘s Heerenberg.

Ontwikkelingen in gang zetten

De gemeente zocht een energieke en creatieve secretaris die ontwikkelingen in gang zet én borgt. Met Ron Frerix is deze gemeentesecretaris gevonden. Burgemeester Otwin van Dijk is blij met de benoeming van de nieuwe gemeentesecretaris: “Ron Frerix is een stevige gemeentesecretaris die past bij de eigenzinnige gemeente Oude IJsselstreek.

Hij gaat graag de uitdaging aan om ons verder te helpen in de doorontwikkeling. En zal ook zorgen voor borging van deze ontwikkelingen. We hebben er als college alle vertrouwen in dat Ron als  gemeentesecretaris/algemeen directeur een mooie bijdrage levert aan de ontwikkeling van de gemeentelijke organisatie.”

Terug in de Achterhoek

Ron Frerix ziet uit naar de nieuwe samenwerking: “Het is in de eerste plaats mooi om weer terug te zijn in de Achterhoek. Ik heb bewust voor Oude IJsselstreek gekozen omdat het een laagdrempelige gemeente is met informele omgangsvormen. En een gemeente met lef. In deze tijd waarin wordt gezocht naar een menselijke overheid, die naast inwoners wil staan, is dat hard nodig. Dit past goed bij mij en ik wil daar graag met mijn ervaring een steentje aan bijdragen.” 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio