19.1 C
De Bilt

Rotaryclub gaat de straat op voor AED’s

Doetinchem- Rotaryclub Doetinchem-Oude IJssel is op Hemelvaart te vinden op de rommelmarkt in Hoog-Keppel. De Rotaryclub maakt zich sterk voor het de aanschaf van een aantal lokale AED apparaten.

Burgerhulpverleners

Wekelijks krijgen zo’n 300 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. De eerste zes minuten zijn cruciaal om te overleven. Hoe sneller de reanimatie begint, hoe beter de kansen op leven en op minimale blijvende schade. Daarom bestaat er een systeem dat burgerhulpverleners via een app of sms oproept om zo snel mogelijk naar de plaats van een mogelijke reanimatie te gaan.

Snelle reactie

Ze halen een geregistreerde AED op en zijn er vaak eerder dan de professionele zorg. Zij reanimeren het slachtoffer tot de ambulance er is. Door de inzet van burgerhulpverleners en AED’s is de overlevingskans gestegen naar 25%. En bij gebruik van een AED binnen de eerste minuten stijgt de overlevingskans zelfs naar 60%.

Verkoop Rotaryclub voor AED’s

De leden van Rotaryclub Doetinchem-Oude IJssel proberen op donderdag 10 mei a.s. hun overtollige spullen aan de man brengen op de drukbezochte kunst- en antiekmarkt in Hoog-Keppel. De volledige opbrengst uit de verkoop gaat (zonder aftrek van kosten) naar Stichting AED beheer Bronckhorst die samenwerkt met HartslagNu (onderdeel van Ambulancezorg Nederland). Ook wordt deze dag gedemonstreerd hoe een AED werkt en krijg je informatie hoe je (na een erkende reanimatietraining) burgerhulpverlener kan worden.

Doelstelling Rotary

Rotaryclub Doetinchem-Oude IJssel maakt deel uit van het wereldwijde Rotary International. De organisatie telt in Nederland 500 clubs (twee in Doetinchem) waarbij bijna 17.500 leden zijn aangesloten. Rotary is een netwerk, waarvan de leden hun (vak-)kennis ten dienste stellen van de gemeenschap, o.a. door (in-)direct deel te nemen aan charitatieve en educatieve projecten. Haar kracht is gebaseerd op het beginsel ‘service’.

Rommelmarkt

De jaarlijkse Hemelvaartmarkt, op het centrale plein van Hoog-Keppel en aanpalende straten, wordt gehouden op donderdag 10 mei a.s. van 9.00-16.00 uur. De volledige opbrengst van de actie gaat naar de aanschaf van meerdere AED apparaten. Er staat ook een collectebus. Natuurlijk kunt u ook een geldbedrag overmaken op rekening NL18 ABNA 0936 0270 53 t.n.v. Rotaryclub Doetinchem-Oude IJssel o.v.v. AED.

Met steun vanuit de regio Achterhoek moet het mogelijk zijn om tenminste twee AED apparaten aan te schaffen en paraat te hebben voor hulp als die nodig mocht zijn. Maak het verschil en steun Rotary met een gulle bijdrage!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio