1.5 C
De Bilt

Scholengemeenschap Marianum bestaat 75 jaar op 5 oktober 2023

Op de dag van de Leraar, 5 oktober 2023, bestaat Scholengemeenschap Marianum officieel 75 jaar! Om dit jaar in te luiden, hijsen de heer Kothuis, oud-leerling en oud-docent Duits van Marianum, samen met mevrouw Burema, rector van Marianum, de feestelijke vlag op zaterdag 30 september om 17.15 uur aan de Deken Hooijmansingel 1.

Na dit moment gaat om 18.00 uur de reünie van start waar Marianum rond 1.500 oud-leerlingen verwacht. Zij kunnen elkaar ontmoeten in de sfeer van de verschillende decennia, zoals de jaren ‘70, ‘80 of ’90, in het schoolgebouw van Marianum. De reünie duurt tot 22.00 uur en vindt plaats aan de Deken Hooijmansingel 1 in Groenlo.

Voorprogramma reünie

Voordat de reünie begint, is er van 17.00 uur tot 18.00 uur een voorprogramma voor oud-medewerkers van Marianum. Zij kunnen samen met de huidige medewerkers herinneringen ophalen. Voor wie op Scholengemeenschap Marianum heeft gezeten en graag wil komen, kan zich aanmelden voor de reünie via de website. Daar zijn ook oude foto’s, ander informatiemateriaal en het ticket te bestellen: https://75jaar.marianum.nl/

Voor leerlingen en medewerkers organiseert Marianum in de week van 5 oktober een speciaal lesprogramma en een feest.

Ontstaan Scholengemeenschap Marianum

De Maristen stichtten in 1948 Scholengemeenschap Marianum die destijds begon als een katholieke HBS. Eerst voor jongens en later in 1954 werden er ook meisjes toegelaten. In de loop van de tijd werd Marianum een school voor alle lagen van de gemeenschap en na de invoering van de Mammoetwet in 1968 konden leerlingen op de school havo, atheneum en gymnasium volgen.

In 1995 werd Stichting Carmelcollege het nieuwe bevoegd gezag van Marianum. Na een aantal fusies in 1989 met de Groenlose scholen voor voortgezet onderwijs (Marianum met mavo St. Aloysius) en in 1992 met de Lichtenvoordse scholen (mavo St. Franciscus, LHNO ’t Hof en de technische school Dr. Ariëns) werd Marianum de school zoals deze nu is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio