15.6 C
De Bilt

In Schutterspark Brunssum is gestart met aanleg trap

De gemeente Brunssum is gestart met de aanleg van de nieuwe trap in het Schutterspark. Naar verwachting is de nieuwe trap begin november klaar.

De trap overbrugt het lager gelegen deel van het Schutterspark met het hoger gelegen deel. Vroeger leidde de trap naar een uitzichttoren en kabelbaan. Tot voor kort konden bezoekers via de trap Klimbos ’t Plateau en het BloteVoetenPark bereiken.

Nieuwe trap Schutterspark

De trap, inmiddels enkele tientallen jaren oud, raakte in vervallen toestand en werd om veiligheidsredenen afgesloten. Omdat reparatie niet mogelijk bleek, besloot de gemeente tot sloop van de oude trap en de aanleg van een nieuwe trap.

Daarbij is gekozen voor een trap met betonnen balken die het tracé van de historische trap zoveel mogelijk zal volgen. Wethouder Hugo Janssen: “Dit alternatief doet recht aan de omgeving, maar heeft een lange levensduur waardoor de onderhoudskosten gedrukt worden”.

De werkzaamheden duren ongeveer een maand. Begin november 2022 kan de nieuwe trap in gebruik worden genomen. Daarmee keert een historisch element terug in het Brunssumse Schutterspark.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio