17.8 C
De Bilt

Sloop oude bedrijfspanden Industriepark Zelhem van start

Met een eerste sloophandeling geven Gedeputeerde mevrouw Witjes van de provincie Gelderland en Bronckhorster wethouder Peppelman van economie het startsein voor de sloop van de oude bedrijfsgebouwen op het Industriepark in Zelhem. Dit gebeurt op 16 mei om 14.00 uur.

Het verouderde bedrijventerrein aan het Industriepark in Zelhem wordt geherstructureerd om ruimte te bieden voor nieuwe bedrijfsgebouwen, een betere en veiligere verkeersafwikkeling en verbetering van de biodiversiteit en klimaatadaptatie in het gebied. Na de werkzaamheden is het bedrijventerrein straks helemaal klaar voor de toekomst.

Reconstructie

Om deze reconstructie uit te kunnen voeren, kocht de gemeente enkele bedrijfspanden aan, waaronder de oude panden van Heutink International en Transil International. Het oude pand van Heutink International wordt als eerste gesloopt, vervuilde grond wordt gesaneerd en er komt ruimte om de wegverbreding mogelijk te maken en brede groenstroken aan te leggen.

De realisatie van dit plan is onder leiding van de gemeente Bronckhorst tot stand gekomen door een constructieve samenwerking met de bedrijven op het terrein en betrokkenheid van omwonenden.

Sloop is onderdeel van totaalplan

Het totale plan (aankoop panden, sloop, sanering vervuilde grond en wegverlegging en -verbreding) kost ongeveer 2,8 miljoen euro. Met de uitgifte van nieuwe bedrijfskavels verdienen we de kosten deels terug. De aankoop van de panden, het opstellen van een plan en het uitvoeren van de werkzaamheden is mede mogelijk geworden door een flinke financiële bijdrage van zowel de provincie Gelderland als de gemeente Bronckhorst.

Gedeputeerde mevrouw Witjes vindt ‘het broodnodig dat bestaande bedrijventerreinen klaar gemaakt worden voor de toekomst. Want terreinen die bijvoorbeeld slim omgaan met energie, afval en grondstoffen, groen en buitenruimte zijn aantrekkelijke werkplekken voor de bedrijven en hun medewerkers. Ze dragen bij aan een goed vestigingsklimaat en daarmee aan de regionale economie.

Daarom ondersteunt de provincie ondernemersverenigingen en gemeenten daarbij. Wethouder Peppelman: “Het opknappen van verouderde bedrijventerreinen is dringend nodig om te kunnen voldoen aan de vraag vanuit het bedrijfsleven naar uitbreidingsmogelijkheden. Een gezond ondernemersklimaat is belangrijk en waar mogelijk dragen we daar als gemeente onze steen aan bij.” 

Na uitvoering van de sloopwerkzaamheden wordt de nieuw beschikbare bedrijfskavel verkocht aan een bedrijf om op de vrijkomende kavel te bouwen. Daarna komen de verbreding van de weg en aanleg van de groenstroken aan de beurt. Dit staat gepland voor 2025 en 2026.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio