13.8 C
De Bilt

Sociale Teams Bronckhorst weer open op maandag 21 juni

De gemeente Bronckhorst opent per 21 juni 2021 weer de vijf locaties van de sociale teams in Hengelo (Gld), Hoog-Keppel, Steenderen, Vorden en Zelhem. Tijdens de corona-lockdown vond het contact met inwoners met hulpvragen zoveel mogelijk digitaal en telefonisch plaats. Alleen als de inwoner niet digitaal vaardig bleek of in schrijnende gevallen werd hiervan afgeweken. Nu landelijk de coronamaatregelen verder worden afgeschaald en de vaccinatiegraad stijgt, wil de gemeente haar contactmogelijkheden met inwoners zo snel mogelijk weer uitbreiden.

Verschillende manieren contact

Inwoners kunnen nu weer zelf kiezen hoe zij contact willen hebben met de sociaal consulenten. Zij kunnen binnenwandelen bij het sociaal team in de buurt zonder afspraak: dit kan op maandagochtend, dinsdag- en donderdagmiddag. Op de woensdagmiddag en vrijdagochtend is een gesprek op afspraak mogelijk. Wenst de inwoner digitaal overleg? Dit kan en gebeurt op afspraak. Daarnaast gaan sociaal consulenten ook weer meer op huisbezoek. Uiteraard met inachtneming van de basis-coronamaatregelen. Natuurlijk blijven bellen en mailen ook prima manieren om in contact te komen.

Sociale teams

De sociale teams zijn een belangrijke voorziening in Bronckhorst, waar inwoners terecht kunnen met vragen over zorg, welzijn en inkomen. Voor zichzelf, maar ook voor mensen in hun naaste omgeving. De contactgegevens van de sociale teams staan op www.bronckhorst.nl/socialeteams

Meer fysieke dienstverlening opgestart

De gebiedsambtenaren en accountmanagers voor bedrijven hervatten hun bezoeken op locatie ook weer. Zij blijven daarnaast ook digitaal beschikbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio