17.2 C
De Bilt

Start herinrichting Thijplein in Rossum

Eergisteren heeft Rossum een belangrijke mijlpaal bereikt met de officiële start van de herinrichting van het Thijplein. De Dorpsraad Rossum, Lemselo & Volthe heeft het voortouw genomen om het plein nieuw leven in te blazen en een leefbare en groene omgeving te creëren voor alle inwoners. De werkzaamheden zijn dan ook daadwerkelijk gisteren gestart.

Een frisse start

Ondanks de achttienjarige geschiedenis van het huidige plein, hebben recente enquêteresultaten de wens naar voren gebracht om deze centrale plek in Rossum op te knappen. Het plein, dat voorheen voornamelijk gebruikt werd als parkeerplaats en evenementenlocatie, ondergaat een transformatie naar een groen en veilig centrum, waarbij extra aandacht wordt besteed aan de veiligheid van basisschoolleerlingen die hier oversteken.

Struikroven door wethouder Benno Brand
Struikroven door wethouder Benno Brand – Foto: gemeente Dinkelland

Succesvolle samenwerking rond Thijplein

In nauw overleg met inwoners van Rossum en alle belanghebbenden, waaronder de Plechelmuskerk, de school, het Kulturhus, gebruikers van de weekmarkt en lokale ondernemers, is er een doordacht ontwerp tot stand gekomen. De werkgroep Thijplein heeft ervoor gezorgd dat dit project van start gaat. Naast de gemeentelijke bijdrage zijn verschillende subsidies en lokale bijdragen verkregen. Het ontwerp voorziet in groene openbare ruimtes, parkeergelegenheid en biedt toegankelijkheid voor fietsers, voetgangers en automobilisten. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid, waardoor het plein een veilige en prettige ontmoetingsplek wordt.

“Met de start van de herinrichting van het Thijplein gaan we een nieuwe fase in voor Rossum. Op dit groene plein willen we een frisse ontmoetingsplek creëren, zowel voor de biodiversiteit als voor de inwoners”, aldus wethouder Benno Brand. “Voorafgaand aan de start konden verenigingen en inwoners van Rossum het oude groen gratis meenemen van het plein. Zo krijgt ook het oude groen een tweede leven.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio