19.2 C
De Bilt

Tankversperring Groessen heeft nu infobordje

Duiven – Afgelopen maandag is een informatiebordje geplaatst bij het nieuwste gemeentelijke monument: de tankversperring op de Leuvensedijk. De Historische Kring wilde in het kader van 75 jaar bevrijding hier uiterlijk 5 mei aandacht aan besteden in de vorm van een informatiebordje.

Historische Kring

In samenwerking met de Historische Kring is het informatiebordje bij de versperring gemaakt. Door de coronamaatregelen kon een grote onthulling van dit bordje niet plaatsvinden. Het logo van Staatsbosbeheer is op het bordje geplaatst omdat zij de eigenaar zijn van de grond waarop de tankversperring staat.

Achtergrond informatie tankversperring

De versperring is in 1939 gebouwd ten tijde van de mobilisatie van Nederland voor de dreigende oorlog. De tankblokkade is een redelijk goed bewaard gebleven voorbeeld van een verdedigingswerk uit de eerste helft van de twintigste eeuw gebouwd door de Nederlandse strijdkrachten. Het is in de gemeente Duiven het enige overgebleven verdedigingswerk uit de Tweede Wereldoorlog. De versperring heeft belangrijke cultuurhistorische waarde voor de gemeente Duiven in het algemeen en het dorp Groessen. Dit is een tastbare herinnering aan de verdedigingswerken die vooraf aan de Tweede Wereldoorlog werden aangebracht in het grensgebied.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio