11.8 C
De Bilt

The Bowery in de Stadswal: rauw en eerlijk

Doetinchem De Nederlandse band The Bowery van singer-songwriter Rokus Maasland komt op zaterdag 23 april naar de Stadswal in Doetinchem. The Bowery brengt een prachtige combinatie van eerlijke en rauwe, akoestische muziek in combinatie met persoonlijke verhalen.

Zanger Rokus Maasland laat met zijn Bruce Springsteen-achtige gouden strot geen standaard liedjes horen over liefde en verdriet. De songs van het trio gaan over het echte leven zoals velen het kennen: puur en met een rauw randje. De songs vertellen verhalen over twijfel, pijn en verdriet, maar ook over hoop en geloof. Niet met de intentie om kant en klare antwoorden te geven, maar om gevoelens, geloof en ongeloof te delen.

The Bowery

In 2018 kwam het debuutalbum Broken Jars uit. De liedjes op dat album werden drie jaar geleden op prachtige wijze vertolkt tijdens een avond in de Stadswal. De sfeer en akoestiek van de Dijkzaal in de Stadswal is bij uitstek geschikt voor deze muziek. In 2020 kwam het tweede album van de band uit: Mountains & Valleys.

Bowery-live. Foto: the bowery

Het album werd gedeeltelijk opgenomen in Nashville. Het komend jaar gaat de band weer op tournee door Nederland en daarbuiten. Bezoekers van de Stadswal mogen als één van de eersten proeven aan nieuwe songs, gecombineerd met ‘oud’ en vertrouwd. Rokus wordt vanavond begeleid door een pianist en een gitarist.

Tickets kosten 17,50 euro (inclusief servicekosten) in de voorverkoop via hetnieuwedijkhuis.nl. Op de avond zelf kosten de tickets 20 euro aan de deur. Het concert begint om 20 uur. Deuren openen om 19.15 uur. De Stadswal is gevestigd aan de Burg. van Nispenstraat in Doetinchem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio