13.8 C
De Bilt

Wat is de toekomst van Europa? GroenLinks- Academie in Zutphen!

Op 6 juni gaan we weer stemmen. Dit keer voor de leden van het Europese Parlement in Brussel. Vreemd genoeg hebben we doorgaans met ‘Europa’ niet zoveel op. ‘Brussel’ is voor het gevoel ver weg en Europese regelgeving wordt meestal niet gewaardeerd.

Om het instituut-Europa wat dichterbij te brengen organiseert de GroenLinks- Academie een bijeenkomst.

Gastspreker Ufuk Kâhya

Gastspreker is Ufuk Kâhya, die zich tijdens zijn periode als wethouder van Den Bosch met succes inzette voor talentontwikkeling voor iedereen, jongeren in het bijzonder. Daarnaast deed hij als vicepresident van de Groenen in het Europese Comité van de Regio’s de nodige ervaring op in Brussel.

Hij staat bekend als een bevlogen politicus met veel kennis op het gebied van sociaal beleid en internationale betrekkingen. Bovendien slaagt hij erin om rode en groene thema’s op een natuurlijke manier met elkaar te verbinden. Voor de komende verkiezingen staat hij als nummer 8 op de lijst van GroenLinks-PvdA.

Ufuk Kâhya
Ufuk Kâhya – Foto: gemeente Zutphen

Rol Europa op wereldtoneel

De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die wil weten welke rol Europa speelt op het wereldtoneel en wat daarvan is terug te vinden in onze dagelijkse leefomgeving. Eva Boswinkel, wethouder van GroenLinks, zal met Ufuk Kâhya in gesprek gaan over de betekenis van Europa voor Zutphen.

Het belooft een interessante avond te worden met volop ruimte voor discussie.

Waar en wanneer?

Iedereen uit Zutphen en omgeving is van harte welkom op

15 mei a.s. om 19.30 uur

in het DWK-gebouw, Leeuweriklaan 19, 7203 JD Zutphen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio