15.6 C
De Bilt

Tribuut handelt voortaan gemeentelijke belastingen voor Brummen af

Brummen – Afgelopen dinsdag heeft B&W besloten om de werkzaamheden rondom de gemeentelijke belastingen over te dragen aan Tribuut. Hiermee sluiten we aan bij de gemeenschappelijke regeling waar ook andere regiogemeenten (Apeldoorn, Epe, Voorst, Zutphen en Lochem) bij zijn aangesloten.

Tribuut

Elk jaar verstuurt de gemeente Brummen zelf ongeveer 12.000 aanslagbiljetten voor het heffen van de gemeentelijke belastingen. Zoals de onroerendzaakbelasting (OZB), rioolheffing en toeristenbelasting. Vanaf 1 januari 2023 wordt dit door Tribuut gedaan. Gemeente Brummen blijft zelf verantwoordelijk voor het maken van beleid en het bepalen van de tarieven. Voor inwoners verandert er weinig.

Ze zullen vooral merken dat er op de aanslagen van 2023 een ander logo en telefoonnummer staat. Voor vragen over de aanslagen kunnen ze dan ook bij deze dienstverlener terecht. Begin 2023, als de aanslagen worden verzonden door de dienstverlener, worden alle inwoners van de gemeente Brummen uitgebreid geïnformeerd over de nieuwe werkwijze.

Gemeenschappelijke regeling

Het Belastingcentrum is nu al een samenwerking van de gemeenten Apeldoorn, Epe, Voorst, Zutphen en Lochem. Voor deze gemeenten voert Tribuut al een aantal jaren de belastingwerkzaamheden uit en vanaf volgend jaar dus ook voor de gemeente Brummen. Doordat de regeling is met gemeenten uit de Cleantech Regio, verwachten we dat dit voor langere termijn kan blijven bestaan. Door samen te werken met verschillende gemeenten kunnen ook de kosten worden verdeeld.

4 sterren

Tribuut Belastingcentrum heeft onlangs een 4e ster van de Waarderingskamer ontvangen. De Waarderingskamer beoordeelt alle gemeenten en samenwerkingsverbanden in Nederland regelmatig. Zij zat sinds de oprichting op 3 sterren (voldoende) en heeft na onderzoek door de Waarderingskamer 4 sterren (goed) gekregen. Mede dankzij deze mooie score ziet de gemeente Brummen de uitvoering door Tribuut met vol vertrouwen tegemoet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio