13.1 C
De Bilt

Tunnel in Amerikalaan in Hengelo twee weken afgesloten

Vanaf vandaag, maandag 15 mei, wordt de tunnel in de Amerikalaan in Hengelo voor de komende twee weken afgesloten. Tijdens deze periode verwijderen we een groot deel van de tegels in deze tunnel. De tegels kunnen mogelijk losraken en naar beneden vallen. Daardoor kunnen onveilige situaties ontstaan.

Amerikalaan deels afgesloten

De tunnel wordt volledig afgesloten voor auto’s en daarom is een omleiding ingesteld. Fietsers kunnen nog wel gebruik maken van de tunnel. Verkeersregelaars worden ingezet om de start van de werkzaamheden in goede banen te leiden. Plein Westermaat in Hengelo blijft vanaf de kant van de Bornsche Maten bereikbaar. Als de werkzaamheden eerder dan verwacht worden afgerond, gaat de tunnel uiteraard eerder open.

Herstelwerkzaamheden pas later

Er zijn eerder diverse tegels losgeraakt, omdat er vocht achter de tegels komt en ze daardoor loslaten. Er worden nu geen nieuwe tegels teruggeplaatst. In plaats daarvan gaan we de komende tijd onderzoeken wat de beste oplossing is voor de tunnel. De herstelwerkzaamheden worden op een later moment uitgevoerd, wanneer is nog niet bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio