14.7 C
De Bilt

Geert van Rumund benoemd tot waarnemend burgemeester

Met ingang van 1 maart 2024 is de heer Geert van Rumund waarnemend burgemeester van de gemeente Brummen. Dit voor een periode van minimaal 1 jaar. Dit besluit maakte de Commissaris van de Koning, Henri Lenferink, vanavond bekend. Van Rumund is 68 jaar en lid van de Partij van de Arbeid. Hij kent de provincie Gelderland goed. Zo was hij van 2005 tot en met 2021 burgemeester in de gemeente Wageningen. Daarvoor was hij 7,5 jaar wethouder in de gemeente Nijmegen met als portefeuille onder andere zorg en welzijn, sociale zaken en educatie.

Geert van Rumund

De komst van een nieuwe (waarnemend) burgemeester is nodig omdat Alex van Hedel met ingang van 29 februari de ambtsketen neerlegt. Na een periode van 10 jaar vindt Van Hedel het tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan en plek te maken voor nieuw elan. Commissaris van de Koning Henri Lenferink heeft in goed overleg met een delegatie van de gemeenteraad van Brummen besloten om Geert van Rumund per 1 maart 2024 te benoemen tot waarnemend burgemeester. Dit voor een periode van minimaal 1 jaar. Het benoemen van een waarnemend burgemeester behoort tot de rijkstaken van de commissaris van de Koning.

thumbnail?sz=w1920&id=1Sh8St1CEPZqGn4fwL1AoBIc dhvrce4g
benoeming zittend dhr Van Rumund. Foto: gemeente Brummen

Met Geert van Rumund krijgt de gemeente Brummen een zeer ervaren burgemeester als waarnemer. Zijn stijl wordt gekenmerkt als verbindend, rustig, diplomatiek, toegankelijk, transparant en gericht op samenwerken. Vanwege zijn ervaring als burgemeester, zijn ervaring in de regio, zijn netwerk en zijn persoonlijke kwaliteiten en stijl zien zowel de gemeente Brummen als de Commissaris van de Koning hem als de juiste kandidaat voor dit moment voor Brummen. Geert van Rumund is zeer gemotiveerd om zich gedurende zijn waarneming samen met het bestuur van Brummen onder andere te richten op het tot stand komen van een toekomstvisie voor de gemeente, het verbeteren van de financiële positie en het versterken van de ambtelijke organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio