10.6 C
De Bilt

Verduurzamen schoolgebouwen gemeente Aalten van start

Aalten – De gemeente Aalten gaat samen met de schoolbesturen de schoolgebouwen in de gemeente verduurzamen. Dit zijn de schoolbesturen en de gemeente overeengekomen. Deze week werd daar bij stilgestaan bij IKC De Bosmark in Dinxperlo.

404 zonnepanelen

“We zijn blij dat we met de 404 zonnepanelen op ons dak bijdragen aan de opwekking van duurzame energie. Ze leveren heel wat energie op. Je zou er zo’n 40 huishoudens mee kunnen voorzien van elektriciteit”, vertelt Geert Luiten, beleidsmedewerker onderwijshuisvesting van Accent Scholengroep.

Verduurzamen schoolgebouwen

Het geld dat door de Aaltense gemeenteraad beschikbaar is gesteld komt uit de samenwerking tussen de gemeente en de stichting TWAO. In overleg is besloten het geld te besteden aan het verduurzamen van schoolgebouwen in de gemeente. Alle besturen krijgen naar rato van het leerlingenaantal een gedeelte van de beschikbare één miljoen euro. Ze zijn verplicht dit te besteden aan duurzaamheid.

Jong geleerd

Wethouder Hans te Lindert (onderwijs): “Investeren in duurzaamheid vinden we erg belangrijk. En dan is het geweldig om dit te doen in samenwerking met de scholen. Zo is het voor onze jongste inwoners duidelijk merkbaar dat we allemaal een taak en verantwoordelijkheid hebben om goed voor onze aarde te zorgen. Dat wordt ze op deze manier met de paplepel ingegeven.”

Lesprogramma

Scholen zijn vrij in de manier waarop ze de duurzaamheidsmaatregelen onderdeel laten zijn van hun lesprogramma. “Maar dit juichen we van harte toe en zouden we eigenlijk verplicht willen stellen”, aldus Jan Klooster van de stichting TWAO.

Scholen kiezen zelf

De duurzaamheidsmaatregelen worden op dit moment uitgerold bij de scholen. Zonnepanelen worden het meest toegepast, maar er worden ook andere maatregelen getroffen, zoals het vervangen van lampen door LED-verlichting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio