9 C
De Bilt

Vrijheidspark in gemeente Winterswijk tijdelijk verkeersluw

Winterswijk – Het Vrijheidspark in Winterswijk is vernieuwd en kent daarmee een nieuwe verkeerssituatie. Nu het park twee maanden in gebruik is, concludeert de gemeente Winterswijk dat er op en rond het plein nog altijd te hard gereden wordt en dat er met name op marktdagen veel foutparkeerders staan. Daarom besluit het college van burgemeester en wethouders om het Vrijheidspark voor vier maanden verkeersluw te maken.

Verkeersveiligheid

Om de verkeersveiligheid voor met name fietsers en voetgangers te verbeteren, heeft de gemeente besloten om het stukje weg tussen de Torenstraat en de Wierengastraat verkeersluw te maken. Dat betekent dat dit gedeelte van het Vrijheidspark niet meer toegankelijk is voor gemotoriseerd verkeer. Deze tijdelijke verkeersmaatregel gaat in op 29 juli.

Bewoners en ondernemers Vrijheidspark

De weg is straks enkel en alleen nog toegankelijk voor voetgangers, fietsers/brommers en aanwonenden en ondernemers die van de straat gebruik moeten maken om bij hun huis of bedrijf te komen. Zij krijgen een speciale ontheffing om met hun auto of vrachtwagen als bestemmingsverkeer gebruik te maken van het stukje weg.

Onderzoek

Om de huidige verkeerssituatie beter inzichtelijk te maken, heeft de gemeenteraad eerder al opdracht gegeven om een verkeersstromenonderzoek uit te voeren. Dit onderzoek wordt nu in twee delen gedaan: voor én na de invoering van de nieuwe maatregel. Deze week hangen er op verschillende plekken camera’s om de verkeersstromen te onderzoeken. Aan het einde van de verkeersluwe periode evalueert de gemeente vervolgens de effecten van de maatregel en kijken ze met de uitkomsten van het verkeersstromenonderzoek naar structurele oplossingen.

Meer ruimte voor fietsers en voetgangers

Wethouder Tannemaat: “Gezien de huidige situatie hebben we geconcludeerd dat er op de korte termijn iets gedaan moest worden aan de verkeersveiligheid in het Vrijheidspark. Samen met onze verkeersdeskundigen hebben we verschillende scenario’s bekeken en nu deze tijdelijke maatregel getroffen. In de tussentijd geeft het verkeersstromenonderzoek ons de benodigde inzichten om ook structurele maatregelen te nemen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio