-2.1 C
De Bilt

Waar staat gemeente Lochem als het gaat om dienstverlening en leefbaarheid?

De gemeente Lochem peilt de mening van inwoners over leefbaarheid en veiligheid in de buurt, de samenwerking tussen gemeente en inwoners en dienstverlening. Dat doet ze via het digitale inwonerpanel Lochem Spreekt en met een steekproef onder 1500 inwoners. Inwoners kunnen van 30 augustus tot en met 24 september 2023 meedoen aan de peiling. Eind oktober zijn de resultaten bekend.

In de peiling staan vier maatschappelijke thema’s centraal: Woon- en leefomgeving, de relatie inwoner-gemeente, gemeentelijke dienstverlening en welzijn en zorg. De thema’s komen terug in vragen zoals: Wat vindt u van de voorzieningen in uw buurt? Voelt u zich thuis in uw buurt? En: Betrekt de gemeente u genoeg bij plannen?

Een boom voor elke 25e jonge deelnemer

Ruim 1100 jongeren en jongvolwassenen krijgen een brief van het college met de vraag om mee te doen aan de peiling. Voor elke 25e deelnemer uit deze groep plant de gemeente een boom.

Wat doet de gemeente met de resultaten en de suggesties?

Aan de hand van de resultaten kijkt de gemeente hoe ze haar dienstverlening kan verbeteren. De gemeente laat haar inwoners in het najaar van 2023 via www.lochem.nl en in het gemeentenieuws weten hoe ze dat gaat doen.

Uitkomsten op www.waarstaatjegemeente.nl

De uitkomsten van het onderzoek zijn eind 2023 zien te op www.lochem.nl. De resultaten zijn dan ook te vinden op het dashboard van www.waarstaatjegemeente.nl

Meedoen aan Lochem Spreekt?

Iedereen vanaf 16 jaar die in onze gemeente woont, werkt en/of onderneemt, kan meedoen. Aanmelden gaat als volgt: Ga naar www.lochemspreekt.nl, aanmelden is gratis, de deelnemers krijgen een e-mail zodra er een onderzoek start.

Meedoen kan ook op papier

Inwoners nemen dan contact op met Moventem, het onderzoek- en adviesbureau dat het panel beheert, telefoon (0575) 84 37 38. Zij krijgen de vragenlijst en de uitkomsten van ieder onderzoek toegestuurd op hun huisadres.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio