18.3 C
De Bilt

Weerbaarheidstraining voor tienermeiden in Aalten: “Meiden, kom voor jezelf op”

Voor jezelf opkomen. ‘Nee’ leren zeggen. Jezelf verdedigen (fysiek en online). Minder piekeren. Het komt allemaal voorbij tijdens de weerbaarheidstraining voor tienermeiden die in september start in Aalten.

Meiden die op het voortgezet onderwijs zitten en wonen in de gemeente Aalten, Berkelland, Oost Gelre of Winterswijk, kunnen meedoen. Gratis. De training wordt gegeven door Team Grip. Ontdek samen hoe sterk je bent én hoe je die kracht en andere kwaliteiten in dagelijkse situaties in kunt zetten.

Bijeenkomst Weerbaarheid in september

De eerste bijeenkomst is op dinsdag 5 september om 16.00 uur in Sporthal Aladnahal, zaal 2, Bevrijding 1 in Aalten. In totaal zijn er acht wekelijkse bijeenkomsten van een uur. (vervolgdata: 12, 19 en 26 september, 3, 10, 24 en 31 oktober).

Beeld: Preventie Platform Jeugd

Wat kan je verwachten van de bijeenkomsten?

  • Iedere weerbaarheidstraining start met een kort praatje
  • Actieve oefeningen zodat jij jouw gedachten even “uit” kan zetten en je gevoel “aan”
  • Verschillende stoot- en trapoefeningen
  • Je leert hoe je jezelf kan bevrijden wanneer iemand jou fysiek lastig valt
  • We bespreken herkenbare situaties over allerlei onderwerpen

Aanmelden

Aanmelden – graag vóór 29 augustus  – en meer informatie over deze training en andere activiteiten van het Preventie Platform Jeugd via de website: www.preventieplatformjeugd.nl.

Preventie Platform

Het Preventie Platform Jeugd is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Aalten, Berkelland, Oost Gelre, Winterswijk en samenwerkende organisaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio