14.9 C
De Bilt

Zelhem begint met bouw starterswoningen

Zelhem – Op het voormalig terrein van de Schildersoordschool in Zelhem start op 16 september officieel de bouw van de eerste 14 nieuwe gasloze starterswoningen uit de pilot Woningbouw voor jongeren. In dit gezamenlijk project van jongeren en gemeente Bronckhorst worden 46 betaalbare woningen gerealiseerd in Bronckhorst. Op vijf locaties maakte de gemeente speciaal voor jongeren ruimte om te kunnen bouwen. 

Signaal van jongeren

De vraag naar starterswoningen in Bronckhorst ,met name in Zelhem, is groot en er is nauwelijks aanbod van betaalbare woningen. Dit bleek in tijdens meerdere gesprekken die in het najaar van 2017 zijn gevoerd door de gemeente met jongeren in Bronckhorst. De jongeren willen graag hier blijven wonen. Een belangrijk signaal voor de gemeente om echt werk te gaan maken van de realisatie van woningen voor deze belangrijke doelgroep. De gemeenteraad stelde in juli 2018 de randvoorwaarden vast om een pilot project te starten. Voor de ontwikkeling is gekozen voor de zogenaamde CPO-aanpak; Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Een intensief proces met een actieve rol van zowel de jongeren als de gemeente.

Eerste starterswoningen in Zelhem

In Zelhem is een groep jongeren, onder begeleiding van een onafhankelijke professionele adviseur aan de slag gegaan om 14 woningen te ontwikkelen op de locatie van een voormalige basisschool. Veel van deze jongeren zijn al langer op zoek naar een betaalbare woning en willen graag in Zelhem wonen. Vanaf het begin is er ook intensief contact geweest met de buurt om ze te informeren en mee te nemen in de ontwikkeling van de woningen. Daarnaast is duurzaamheid een belangrijke drijfveer. De adviseur (Bouwkundig Adviesburo Raterink), bouwer (Klaassen Groep) en de gemeente gaan de woningen, binnen de mogelijkheden, zo duurzaam mogelijk maken. De oplevering van de woningen is rond april/mei 2021.

Vervolg projecten

Na Zelhem start in Hengelo, Steenderen en Vorden de bouw van de overige 32 woningen op 4 locaties. Deze worden ook medio volgend jaar opgeleverd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio