5.3 C
De Bilt

Zonkracht Hummelo opent 3 zonnedaken

Hummelo – Met het symbolisch doorknippen van een grijze elektriciteitskabel en het aansluiten van een groene kabel opende wethouder Paul Hofman van de Gemeente Bronckhorst afgelopen donderdag drie installaties met zonnepanelen van Coöperatie Zonkracht Hummelo U.A..

Instalaties

Met deze handeling werd een enorme groene schemerlamp aangezet die de energie symboliseert die de drie installaties gaan opwekken. De drie installaties liggen allen op staldaken ten noorden van het dorp. Leden van de coöperatie fietsten voorafgaand aan de feestelijke opening langs alle locaties, waar ze kennis maakten met de boeren en hen bedankten voor hun medewerking. Naast bloemen werd daarbij ook een informatief gevelbordje aangeboden.

IMG 5283

Postcoderoos

Zonkracht Hummelo bestaat uit 62 huishoudens uit Hummelo en omstreken, die in totaal 699 zonnepanelen plaatsten. De betreffende boeren stelden hun daken hiervoor kosteloos ter beschikking. De deelnemers aan dit project maken gebruik van de zogenaamde ‘postcoderoosregeling’. Hierbij leggen ze panelen op centrale daken, maar hebben gelijke financiële voordelen als particulieren met zonnepanelen op hun eigen dak. De installaties gaan jaarlijks ongeveer 172.000 kWh aan energie leveren. Deze energie wordt verkocht aan AGEM en blijft daarmee in de Achterhoek. Dit project draagt daarmee bij aan de ambitie om de Achterhoek in 2030 energieneutraal te maken.

zonkracht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio