9.4 C
De Bilt

Zutphen maakt fietsparkeren in de binnenstad gemakkelijk en overzichtelijk

Zutphen – Het valt op! De gekleurde vakken in de binnenstad worden inmiddels goed gevonden en gebruikt. De gemeente Zutphen is namelijk gestart met een test voor nieuwe fietsparkeerplekken in de binnenstad. Op basis van de uitkomsten maken we later dit jaar definitieve fietsparkeervakken in het straatwerk. De nieuwe fietsparkeerplekken zorgen ervoor dat fietsers gemakkelijk en dichtbij kunnen parkeren in de binnenstad. Ook is het de bedoeling dat inwoners en ondernemers op deze manier minder overlast ervaren en het straatbeeld verbetert.

Test: tijdelijke fietsparkeervakken in verschillende kleuren

Samen met binnenstadsmanagement en onderzoeks- en adviesbureau Duwtje is de gemeente onlangs gestart met een test voor fietsparkeerplekken in de binnenstad. Misschien heb je de bordjes of fietsparkeervakken in verschillende kleuren al gezien op de Houtmarkt, Groenmarkt of in de Lange Hofstraat? De gemeente test op deze manier samen met Duwtje welke soort vakken en welke locaties veel worden gebruikt. De eerste uitkomsten laten zien dat de vakken goed worden gebruikt.

Wethouder Harry Matser: “ Fietsen is populair in Zutphen, de meeste inwoners gaan met de fiets naar de binnenstad. Ook steeds meer bezoekers van buiten de stad weten ons te bereiken met de fiets. Daarom investeren wij in fietsparkeren in de binnenstad.”

Gezamenlijke wens fietsparkeerplekken

De plannen voor nieuwe en overzichtelijke fietsparkeerplekken in de binnenstad is een gezamenlijke wens van inwoners, ondernemers en de gemeente. Daarnaast heeft de Fietsersbond constructieve inbreng geleverd voor de plannen. Voor bewoners in de binnenstad is het belangrijk dat hun voordeur niet gebarricadeerd wordt door fietsen en voor ondernemers dat hun etalage goed zichtbaar is.

Guido Brouwer: “Wij willen als IJssalon Talamini gastheer zijn, daar hoort een goede plek voor de fietser ook bij. Vandaar dat wij graag meedenken en meedoen om een goede oplossing voor de fietsparkeerder te vinden.”

Uitvoering plannen in Zutphen

Op basis van de uitkomst van de test worden er later dit jaar keuzes gemaakt over de definitieve locaties van de fietsparkeervakken en worden deze in het straatwerk aangebracht. Zodra er meer bekend is over de uitvoering van de werkzaamheden, communiceert de gemeente hierover. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio