18 C
De Bilt

Zutphen wordt JOGG-gemeente: gezonde jeugd, gezonde toekomst

De gemeente Zutphen wil een gezondegemeente zijn, waar kinderen en jongeren opgroeien in een gezonde leefomgeving. En waar een gezonde leefstijl steeds meer vanzelfsprekend wordt. Om dit te bereiken gaat de gemeente per 1 september 2023 werken volgens de JOGG-aanpak. De JOGG-aanpak is een methode om de leefomgeving waarin kinderen opgroeien, blijvend gezonder te maken.

Het gaat daarbij om de hele leefomgeving;  thuis, buurt, school, vrije tijd, sport, werk en media. Daarin is aandacht voor gezonde voeding, voldoende beweging, ontspanning en slaap. De activiteiten worden gezamenlijk ontwikkeld en uitgevoerd met organisaties in de gemeente.

Op 12 juli ondertekenen wethouders Jasper Bloem en Rick Verschure hiervoor namens de gemeente de overeenkomst met de landelijke JOGG-organisatie. Wethouder Jasper Bloem: “We werken eraan dat alle kinderen in onze gemeente kansrijk en gezond opgroeien en de JOGG-aanpak draagt daar aan bij.”

Actief Zutphen

Vanaf 1 september zal de buurtsportcoach gezondheid van Actief Zutphen het voortouw nemen. Hij zal lokale organisaties benaderen om samen een Plan van Aanpak voor onze gemeente te maken.

Wethouder Rick Verschure:“ De JOGG aanpak past goed bij de rol van Actief Zutphen in het stimuleren van sport, bewegen en ontmoeten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio