Kindcentrum Sint Jan krijgt burgemeester op bezoek

Waarland – Woensdagmorgen 23 juni kregen de kinderen van kindcentrum St. Jan in Waarland bezoek. De burgemeester kwam langs bij de kinderen van de bovenbouw. Daar was een aanleiding voor. Maar liefst 80 kinderen schreven de burgemeester elk een brief, met in totaal 22 wensen voor een voorziening. Burgemeester Marjan van Kampen kwam vertellen wat zij doet met die wensen.

Kindcentrum of Sint Jansschool

Kindcentrum St. Jan, ook bekend als de St. Janschool, kreeg om 11.00 uur de burgemeester op visite. Ze nam gebiedscoördinator Guido Schipper van de gemeente mee. Samen vertelden ze aan de tachtig kinderen hoeveel indruk hun brieven hebben gemaakt. Hier enkele voorbeelden van die brieven:

“Ik zou graag een nieuwen voorziening willen, een scatepark,” schrijft Ilse uit groep 6. De plek ervoor kan bij de molen zijn. En om het geld te vergaren ‘kan mijn hobby wel van pas komen: koekjes en kupkeeks en zo.” Of de brief van Geert: “Wij vinden het een prachtig idee om een bioscoop te bouwen in ons mooie dorp (..) alle films worden gedraaid voor 2 miljoen, dat is weinig geld voor alle films, per doek 5000 per soort en eten 200 per zaal 10.000 en per meter 500 dat is het geschat van alles.” Zo zijn er nog veel meer pareltjes. Tachtig prachtige brieven, die de burgemeester aandachtig en met plezier heeft gelezen.

22 wensen

De kinderen hebben in totaal 22 wensen voor een voorziening. De wensen variëren van skatepark (9x gewenst)  en snoepwinkel (6x) tot kinderboerderij (5x), bowlingbaan (4x) en bioscoop (3x). Ook een ijssalon, parkje met tokkelbaan en restaurant, kartbaan, middelbare school en museum werden genoemd. Bijzonder is ook de wens voor een Action of een Starbucks. Het zal duidelijk zijn dat lang niet alle wensen uit kunnen komen.

Bioscoop voor één dag

De burgemeester heeft aan de kinderen van het kindcentrum een paar dingen verteld. Bijvoorbeeld dat er een eenmalige bioscoop mogelijk is. Zij heeft de kinderen uitgenodigd voor die eenmalige bioscoop-dag in het dorpshuis van Waarland. Die dag is een week later, op woensdag 30 juni. Aan de wens voor een skatepark gaat de burgemeester ook, zij het gedeeltelijk, voldoen.

Andere wensen in vervulling?

Samen met de gebiedscoördinator kijkt burgemeester Van Kampen naar een plek in het dorp om onderdelen voor skateboarden en steps te plaatsen. Een andere wens komt misschien ook uit. Beheerder Natasja van Huizen van het dorpshuis weet daar meer van. Het dorpshuis is niet ver van het kindcentrum gelegen. Op 30 juni horen de kinderen, als ze er toch zijn, daar meer over.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img