Mantelzorgers Tubbergen in de schijnwerpers gezet

Tubbergen – Mantelzorgers zijn onzichtbare helden. Ze zorgen voor een zieke ouder, kind, vriend of buur. Die zorg is vaak onzichtbaar. Woensdag 10 november zijn ze in Tubbergen in de schijnwerpers gezet, tijdens de Dag van de Mantelzorger.

Iedereen kent wel iemand die zorgt voor een dierbare. Een ouder voor een kind met een beperking. Of een dochter wiens vader dementeert. De buurvrouw die slecht ter been is en waarvoor de buurman boodschappen doet. Een goede vriend die zijn vriendin bijstaat in haar gevecht tegen depressie en zo zijn er tal van voorbeelden. Al deze mensen zorgen voor iemand en doen dit zonder erbij na te denken. Gewoon omdat zij vinden dat dit hoort of omdat het je kind of ouder is.

Ontmoeten, lachen en delen

Om mantelzorgers een hart onder de riem te steken organiseerden de gemeente Tubbergen en SWTD een ontmoetingbijeenkomst in ‘t Oale Roadhoes in Tubbergen. De nadruk van de middag lag op elkaar ontmoeten, lachen en een beetje ‘delen’. De mantelzorgers werden getrakteerd op een buffet en bemoedigende toespraken van wethouder Hilde Berning-Everlo en Nicolet Plegt van SWTD.

Mantelzorgers van onschatbare waarde

‘Mantelzorgers zijn voor ons van onschatbare waarde. Daarom proberen we hen zo goed mogelijk te ondersteunen. Dit doen we bijvoorbeeld door trainingen, mantelzorgwandelingen of door tijdelijk met vrijwilligers een deel van de zorg over te nemen. Door hen jaarlijks te waarderen en op de Dag van de Mantelzorg uit te nodigen voor een etentje, maar ook om elkaar te ontmoeten en vooral een fijne middag te hebben met elkaar’, aldus Hilde Berning-Everlo.

Zwaar belast door corona

Volgens Nicolet Plegt zijn mantelzorgers door corona extra zwaar belast. ‘Geen dagbesteding of familie die even kwam kijken. Kinderen (met rugzakje) die niet naar school konden waardoor ouders en/of partners soms 24 uur per dag zorg moesten bieden. Mantelzorgers verdienen het om in de schijnwerpers te worden gezet.’

Hilde Berning-Everlo. ‘We gaan in Tubbergen voor een inclusieve samenleving waarin plek is voor iedereen. Mantelzorg is hierbij van groot belang, daarom staan we daar graag bij stil tijdens deze dag.’

Bent u mantelzorger of wilt u meer informatie over mantelzorg, neem dan contact met Schakel Tubbergen of met SWTD.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img