12.7 C
De Bilt

2 hennepplantages aangetroffen bij integrale controle op bedrijventerrein aan de Delftstraat & Vlaardingenstraat

Twee in werking zijnde hennepplantages zijn bij een controle aangetroffen op woensdag 29 maart, door de gemeente Almere, samen met de politie en andere partners op het bedrijventerrein aan de Delftstraat en Vlaardingenstraat in Stedenwijk in Almere.

De integrale controle werd uitgevoerd door Politie, Douane, Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek, Belastingdienst, RIEC Midden-Nederland, Openbaar Ministerie, UWV, Liander, Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA), Vitens en gemeente Almere. De controle was bedoeld om zicht te krijgen op de naleving van de regels op het gebied van brandveiligheid, milieu en plaatselijke regelgeving.

Hennepplantages en meer

  • Twee in werking zijnde hennepplantages in bedrijfspanden aan de Delftstraat. Bij de kwekerijen, die allebei van het elektriciteitsnet zijn afgesloten, werden 100 en 254 planten aangetroffen. Bij de eerste hennepplantage is ook de brandweer ter plaatse gekomen, omdat de CO2-meter afging. Toen het pand veilig was gesteld, konden de controlewerkzaamheden weer doorgaan; 
  • Een box met hennep-gerelateerde goederen;
  • Meerdere flessen lachgas, die in beslag genomen zijn;
  • Diefstal van water. Hiervoor is Vitens ter plaatse geweest.  

Verder:

  • zijn er twee panden door Liander van het stroomnet afgesloten, omdat ze geen contract hadden;
  • zijn er in totaal 30 bedrijfspanden en 48 garageboxen gecontroleerd.

Burgemeester Hein van der Loo: “Het belang van een integrale controle is groot, ook op bedrijventerreinen. Almeerders moeten veilig kunnen wonen en werken in onze stad. Samen met partners, inwoners en ondernemers maak ik mij daar sterk voor.”  

Vermoedt u dat er sprake is van criminele activiteiten in een pand of in uw omgeving? 

U kunt signalen op verschillende manieren delen:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio