15.9 C
De Bilt

2250 gratis Floriade-kaarten voor Almeerders met een smalle beurs

Almere – Om te zorgen dat de Floriade breed toegankelijk is komen er 2250 gratis toegangsbewijzen voor Almeerders met een smalle beurs. Vanaf januari is het voor hen mogelijk om zich hier voor aan te melden.

Floriade Expo 2022

Voor het college is het logisch dat Floriade Expo 2022 een inclusief evenement gaat zijn. Wethouder voor de Expo Jan Hoek: “De Floriade zet Almere wereldwijd op de kaart. We willen dat het tegelijkertijd een feest wordt voor alle Almeerders. Dit is een mooie kans voor Almeerders met een kleine portemonnee om de Expo van dichtbij mee te maken.”

Almeerders duurzaam aan het werk helpen

Ook Froukje de Jonge, wethouder met Werk en Inkomen in de portefeuille is enthousiast: “Het is heel fijn dat wij door het Floriade Werkbedrijf veel Almeerders duurzaam aan werk helpen. En het is goed dat wij zorgen dat ook Almeerders die niet zo veel geld hebben een dagje uit naar de Expo kunnen en ook trots kunnen zijn op onze stad.”

Aanmelden en loting

De ervaring van andere grote evenementen leert dat niet iedereen die hiervoor in aanmerking komt ook gebruik maakt van het gratis toegangsaanbod. De kaarten worden (indien nodig) via loting verdeeld bij grote animo. Er volgt vanaf januari nog gerichte communicatie om Almeerders op de mogelijkheid voor aanmelding te wijzen, waarna de beschikbare vrijkaarten in 6 rondes (februari, maart, april, mei, juni en juli 2022) door loting worden verdeeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio