9.8 C
De Bilt

Almeerse Wolunie strijkt neer op Floriade Expo 2022

Almere – De hoofdbestandelen van de kunstinstallatie Shades of Nature, die de Almeerse Wolunie op kavel A14 van de Floriade gaat neerzetten. Wolkunstenaars Bertina Slettenhaar en Mariël Bisschops ontwierpen Shades of Nature. Gert-Jan de Jong van Arc2Architecten nam het archtectonisch ontwerp voor zijn rekening. De Almeerse Wolunie nodigt iedereen uit om mee te helpen aan de realisatie.

Almeerse Wolunie laat twee kanten zien

Shades of Nature vertelt het verhaal van de relatie tussen natuur, het weer en textiel. Aan de voorkant toont het de schoonheid door zon, water en plantaardige verfstoffen de wol van Almeerse Schapen te laten kleuren. Glazen potten met natuurlijke verfstoffen en wol vormen zo een kleurrijke wand. Bij de juiste stand van de zon wordt het kleurenspel geprojecteerd op de vilten binnenwand. De achterkant vraagt aandacht voor de negatieve kanten van de textielverwerking: de aanslag van het reguliere productieproces op de natuur met een installatie van stroken afgedankt textiel.

Kringloop

De tuin rondom het paviljoen staat symbool voor de kringloop van het leven in brede zin, van grondstof naar eindproduct en weer terug naar grondstof. Langs de paden zijn onderdelen van deze kringloop te zien: het groene gras van de weide geeft voeding aan de schapen, de planten zorgen voor een regenboog aan kleuren, het water is onmisbaar voor het leven. De kavel wordt omringd door bomen die het proces beschermen.

Doe mee

Er moet nog veel gebeuren voordat het paviljoen van de Almeerse Wolunie een oase van rust, bezinning en verwondering vormt. De Almeerse Wolunie nodigt iedereen uit om te helpen en ondertussen meer te leren over de wolverwerking. Blijf op de hoogte via de website Shadesofnature.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio