15.7 C
De Bilt

Almere zoekt kinderburgemeester

Almere is de achtste stad van Nederland met ongeveer 220.000 inwoners. De stad wordt bestuurd door de gemeenteraad, de wethouders en de burgemeester. De beslissingen worden genomen door allemaal volwassen mensen. Maar dat kan én willen we anders! We willen heel graag weten wat kinderen belangrijk vinden. Daarom zijn we op zoek naar een kinderburgemeester, zodat ook hun stem wordt gehoord.

Filmpje insturen

Almeerse kinderen uit groep 7 wordt gevraagd een filmpje van maximaal 1,5 minuut in te sturen, waarin ze vertellen wie ze zijn, waarom ze graag kinderburgemeester van de stad willen worden én wat hun levensmotto is.

Gezocht wordt naar een kind dat eerlijk is, tijd in de agenda heeft, problemen kan oplossen, fouten kan toegeven, in het openbaar durft te spreken en die niet verlegen is. Het filmpje kan vóór 16 november 2022 via wetransfer gestuurd worden naar kinderburgemeester@almere.nl

Bekendmaking kinderburgemeester op verjaardag van Almere

Op woensdagmiddag 23 november zullen de 5 meest geschikte kandidaten zich voor een jury presenteren. Een week later, op de verjaardag van Almere, wordt bekend gemaakt wie de 1e Almeerse kinderburgemeester is. Tijdens de Nieuwjaarsreceptie op 2 januari 2023 wordt de kinderburgemeester geïnstalleerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio