8.9 C
De Bilt

Band op spanning: Rijd klimaatvriendelijker, schoner én veiliger

Zeewolde – Op de vrijdagen 21 en 28 oktober en op 4 en 11 november komen medewerkers van Band op Spanning naar Zeewolde. Daar voeren zij de gratis service ‘Band op Spanning’ uit. Met professionele apparatuur wordt de luchtdruk in de banden van auto’s gecontroleerd en worden de banden zo nodig opgepompt.

Hoe gaat het in z’n werk?

De servicemedewerkers van ‘Band op Spanning’ dragen opvallende kleding en staan op parkeerplaatsen in het centrum van Zeewolde. Daar spreken zij automobilisten aan over de gratis service.

Wilt u meedoen?

Dan krijgt u een aanmeldkaart onder de ruitenwisser. Als u vervolgens uw auto hebt geparkeerd en u bent op pad, dan hoeft u verder niets meer te doen. De servicemedewerkers controleren de bandenspanning en pompen de banden zo nodig weer op tot de door de fabrikant geadviseerde luchtdruk (bij normaal gebruik). De aanmeldkaart wordt omgewisseld voor een kaart met daarop de oude en de nieuwe bandenspanning én de besparingen! Zo weet u precies wat er gebeurd is, wel zo prettig.

Liever niet?

De medewerkers van ‘Band op Spanning’ zullen nooit ongevraagd aan uw auto komen en komen alleen in actie als uw auto een aanmeldkaart onder de ruitenwisser heeft.

Lage bandenspanning veroorzaakt  in Nederland 400 miljoen kg CO2 uitstoot

In Nederland rijdt meer dan de helft van alle auto’s met een te lage bandendruk. Dat kost jaarlijks ca. 200 miljoen liter extra brandstof en veroorzaakt 400 miljoen kg extra CO2 uitstoot. Rijden met te weinig lucht in de banden is duurder; een auto verbruikt op jaarbasis 2 tot 5% meer brandstof en de slijtage van de banden neemt toe. Het is ook gevaarlijk, want de verkeersveiligheid neemt af door een slechtere wegligging, een langere remweg en een grotere kans op een klapband.

Gemeente Zeewolde ondersteunt dit initiatief en biedt automobilisten in Zeewolde de service kosteloos aan.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio