14.9 C
De Bilt
zondag, 1 oktober 2023

Boomfeestdag basisscholen krijgt een alternatief in Zeewolde

Zeewolde – Boomfeestdag ging dit jaar jammer genoeg niet door. Daarom heeft de gemeente Zeewolde de basisscholen gevraagd om een voorstel te doen om schoolpleinen groener te maken, dus minder bestrating en meer planten, struiken of bomen. Een aantal basisscholen gaf gehoor aan de vraag van de gemeente. Die projecten zijn gestart en sommige zijn al uitgevoerd.

Basisschool De Regenboog/Christiaan Huygens

De Regenboog/Christiaan Huygensschool heeft de tegels naast het hek bij de school weggehaald. De strook die ontstond is voorzien van groenblijvende struiken die in de winter en het vroege voorjaar bloeien. Als de struiken straks een haag vormen, dan kunnen de kinderen die gebruiken als extra verstopplek.

Basisschool ICB Kaleidoscoop

Bij de Kaleidoscoop heeft de gemeente planten geleverd voor de boomspiegels, dat is het stuk grond rond de stam van de boom. De boomspiegels zijn opgefleurd met bloeiende planten in de kleuren van de school. De planten staan er al in.

Omniumschool

De Omniumschool krijgt deze week hout om een moestuinbak te maken waar later tomaten en aardbeien in kunnen worden gezet. Het zaaigoed regelt de school zelf. Leuk om te zien dat ook op kleine schaal leuke dingen zijn te bereiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio