11.9 C
De Bilt

Buren in Zeewolde kunnen bij conflict gratis buurtbemiddeling inschakelen

Zeewolde – Heeft u in Zeewolde problemen met uw buren of zijn er problemen tussen verschillende buren in uw woonomgeving? Als het niet lukt om problemen met hen samen uit te praten, kan MDF Buurtbemiddeling misschien helpen. Buurtbemiddelaars helpen u om met de buren aan tafel te komen en ze helpen ook bij het gesprek.

Bemiddelaars kiezen geen partij

De bemiddelaar zorgt dat het gesprek op gang komt en dat u samen goede afspraken maakt. Buurtbemiddelaars kiezen geen partij, maar helpen om het gesprek goed te laten verlopen. Ze geven geen oordeel, maar helpen u en de buren om zelf samen een goede oplossing te vinden voor uw probleem.

Buren willen vaak graag meewerken aan oplossing

De ervaring leert dat de buren negen van de tien keer mee willen werken. Overlast wordt zeker niet altijd veroorzaakt door onwil, soms hebben mensen niet in de gaten dat ze overlast veroorzaken, of dat het zo ‘groot’ is. In een gesprek ontstaat inzicht in elkaars situatie en wordt gezamenlijk aan een oplossing gewerkt.

MDF Buurtbemiddeling

Wilt u een buurtbemiddelaar inschakelen? U kunt een goede bemiddelaar vinden bij MDF Buurtbemiddeling. MDF Buurtbemiddeling is een samenwerking tussen Gemeente, MDF, Alliantie en Woonpalet. Het team buurtbemiddelaars  bestaat nu uit 9 vrijwilligers die de opleiding met goed gevolg hebben afgerond. Zij kregen hun certificaat uitgereikt door de burgemeester van Zeewolde.

Contact

Heeft u behoefte aan een bemiddelaar of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de coördinator van MDF Buurtbemiddeling, Maryam Satari, via buurtbemiddelingzeewolde@mdflevoland.nl of loop op de dinsdagochtend tussen 09:00-12:00 uur binnen bij het Vraaghuis voor het spreekuur Buurtbemiddeling. De hulp van MDF-Buurtbemiddeling is gratis.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio