8.3 C
De Bilt

De ‘Doe eens duurzaam week’ in Zeewolde

Zeewolde – Van zaterdag 9 t/m zaterdag 16 oktober organiseert de gemeente Zeewolde samen met een aantal lokale partners de ‘Doe eens duurzaam week’ in Zeewolde. Wethouder duurzaamheid Ewout Suithoff roept Zeewoldenaren actief mee te doen: “Doe duurzaam mee en ontdek hoe dit op een leuke en eenvoudige manier kan.”

Doe eens lekker duurzaam bij IVN op 9 oktober

De week start op 9 oktober van 10.00 – 16.00 uur met de Doe eens lekker duurzaam markt bij IVN in de Roode Schuur, Dasselaarweg 29, Zeewolde. De markt staat in het teken van zelf kweken en plukken van voedsel. Op dezelfde locatie is die dag de Kwetterdag. Kinderen van 4-12 jaar kunnen daar vogelhuisjes beschilderen, pinda’s rijgen, en nog veel meer. Doe eens duurzaam en kom allen op de fiets.

Lever je winterjas in voor een appelbol

Bij de Basisz kan een goede nog draagbare schone winterjas de hele ‘Doe eens duurzaam week’ geruild worden voor een voucher van een overheerlijke huisgemaakte appelbol. Kringloopwinkel de Basisz is te vinden aan de Mast nr. 35.

Adopteer een boomspiegel

Je kunt deze ‘Doe eens duurzaam week’ voor het eerst via de gemeente een ‘boomspiegel’ adopteren en met plantjes aankleden. Een boomspiegel is de grond rondom de stam van de boom in het openbaar gebied.  Aanvragen kan via zeewolde.nl/duurzaam

Zwerfafval opruimen: Dorp schoon ontvang je loon

De hele week kun je zwerfafval opruimen met een gratis grijper. Grijpers kun je ophalen bij het Vraaghuis. De vuilniszak kun je tot zaterdag 16 oktober uiterlijk 16.00 inleveren op het Kerkplein tijdens de ‘ik doe duurzaam fair’. Beloning: twee euro voor een goed gevulde vuilniszak met zwerfafval (geen gewoon restafval!). Meer informatie vindt u op www.zeewolde.nl/duurzaam

Woensdag 13 oktober staat in het teken van natuur

Op woensdagmiddag 13 oktober kunnen kinderen tussen 14.00 – 16.00 uur een natuurpuzzeltocht doen in het Gronddepot vlak naast de MMM boerderij. De route is te lopen via de IVN route- app. Je krijgt daar een vragenlijst van vrijwilligers van IVN, die na afloop kijken naar je antwoorden en een cadeautje uitreiken. De puzzelaars krijgen daarna bij de MMM boerderij als beloning iets te drinken met wat lekkers.

Woensdag 13 oktober Tegeltaxi Zeewolde

Op woensdag 13 oktober kunnen inwoners vanaf 9.30 uur tuintegels of klinkers op laten halen door de Tegeltaxi van de gemeente. Onder het motto ‘Steentje eruit, plantje erin’ zorg je zo voor een groene tuin die regenwater beter op kan vangen. Aanmelden kan tot en met 11 oktober. Meer informatie en aanmelden kan via zeewolde.nl/duurzaam

Zaterdag 16 oktober #ikdoeduurzaam fair

De laatste zaterdag van deze week is er van 10.00 – 16.00 uur een gezellige fair met allerlei kramen op het Kerkplein van Zeewolde. Elke kraam helpt inwoners op weg naar een duurzamer leven met innovatieve tips en ideeën. Er is speciale aandacht voor energiebesparing en duurzame energie. Kinderen kunnen een wiek van een windmolen beklimmen, je kunt je eigen gezonde smoothie fietsen en nog veel meer. Meer informatie over de fair vindt u op zeewolde.nl/duurzaam.

Bij de FlevoMeer Bibliotheek kunt u tot 14.00 uur een verrassende en splinternieuwe VR-film bekijken door een VR-bril. Klimaatadaptatie wordt zo een hele belevenis.

Programma voor de hele week

Het volledige programma voor de Doe eens duurzaam week staat op zeewolde.nl/duurzaam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio