17.2 C
De Bilt

Energiefixers aan de slag in Almere Haven

Speciaal voor inwoners die in slecht geïsoleerde huizen wonen en gebruik maken van sociale regelingen, zet de gemeente Almere Energiefixers in. Deze klussers zijn vandaag van start gegaan in de wijk De Wierden in Almere Haven om inwoners te helpen energie te besparen. Wethouder Alexander Sprong liep mee met de fixers.

Energiefixers

De gemeente selecteerde in De Wierden 120 adressen met een energielabel C of lager, waarvan bekend is dat ze gebruik maken van sociale regelingen. Deze Almeerders konden zich opgeven voor een bezoek van de energiefixers. Zij voeren gratis energiebesparende maatregelen uit om zo de energierekening te verlagen. Ook de materialen die de fixers meenemen, zoals tochtstrips en een waterbesparende douchekop, zijn gratis.

Alexander Sprong, wethouder milieu en klimaat: “De prijzen van energie zijn de afgelopen tijd hard gestegen. Zuinig omgaan met energie is daardoor nog belangrijker geworden. Gelukkig zijn huizen met kleine maatregelen energiezuiniger te maken. Extra belangrijk voor mensen die moeite hebben om de energierekening te betalen. Maar juist voor hen is de aanschaf van energiebesparende producten lastig. Met projecten als de Energiefixers en de Kadokaart Energiebesparing, willen we deze inwoners ondersteunen.”

Tijdens het huisbezoek installeren de Energiefixers de energiebesparende producten meteen. Daarnaast geven zij bespaartips en informeren de bewoners over andere regelingen en subsidies. De gemeente bekijkt of de actie uitgebreid kan worden, zodat nog meer Almeerders kunnen worden geholpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio