12.6 C
De Bilt

Energieteam actief in Zeewolde

Zeewolde – Begin dit jaar is het Energieklusteam van gemeente Zeewolde gestart. In eerste instantie hebben de bewoners van de oudere huizen in het centrum een aanbod ontvangen voor gratis installatie van energiebesparende maatregelen en een bespaaradvies. Ook inwoners die de energietoeslag hebben aangevraagd, hebben een brief ontvangen met uitnodiging om zich aan te melden. Na de aanmelding komt een energieteam langs. 

Energieteam

Rond de 200 huishoudens zijn inmiddels aangemeld voor een bezoek van het energieklusteam. Het energieklusteam bestaat uit de energieklusser en een hiervoor opgeleide vrijwilliger uit Zeewolde. Bij de huizen die al bezocht zijn, zijn verschillende acties ondernomen om het huis energiezuiniger te maken en het energiegebruik te verminderen. De mensen die door het energieklusteam bezocht zijn, waarderen het bezoek met een score van 4,9 punten uit de 5 punten die maximaal gegeven kunnen worden. 

De meest voorkomende acties zijn het vervangen van lampen door LED verlichting, het aanbrengen van radiatorfolie en het installeren van tijdschakelaars. Ook heeft ieder huishouden een bepaaradvies op maat ontvangen.

In de komende maand blijft het energieteam actief in Zeewolde. Het werkgebied is nu uitgebreid over heel Zeewolde. Er kunnen nog 100 huishoudens worden bezocht. Heeft u moeite met het betalen van de energiekosten? Meld u dan nog  deze maand aan voor een bezoek aan huis via www.energieklus.nl/zeewolde

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio