2 C
De Bilt

Het kan gelukkig weer: Boomfeestdag

Zeewolde – Op woensdag 8 maart is de boomfeestdag in Zeewolde. De boomfeestdag wordt georganiseerd voor kinderen van de groepen 6 van de basisscholen. De afgelopen jaren kon de boomfeestdag door corona of stormschade niet georganiseerd worden. Gelukkig kunnen de kinderen dit jaar wel weer aan de slag. In aanwezigheid van burgemeester Gerrit Jan Gorter gaan ze boompjes planten. Daarnaast kunnen ze vragen beantwoorden over de natuur en het bos. De boomfeestdag is dit jaar in de buurt van camping De Parel.

242 kinderen planten 3 soorten bomen

Er komen 242 kinderen die 3 boomsoorten planten: Winterlinde, Haagbeuk en Zoete Kers. In totaal moeten er 4.100 jonge boompjes worden geplant. Per kind kunnen er in de tijd die er deze dag is ongeveer 7 boompjes worden geplant. Per groepje van twee kinderen ongeveer 14 bomen. De overige bomen worden door Staatsbosbeheer geplant.

Wie wordt groenschool van het jaar

De ochtend is in 2 delen geknipt. De helft van de kinderen begint met planten en de anderen beginnen met een quiz. Deze natuurquiz is gemaakt door Staatsbosbeheer. De groep die de natuurquiz het beste heeft gemaakt én het netste de bomen heeft geplant, wordt “De groenschool van het jaar 2023” en wint de groenprijs van 2023. De prijs is
een uitstapje met de boswachter bedoeld voor één groep van ongeveer 30 kinderen. Bij de vorige boomfeestdag in 2019 was groep 6 van de Richtingwijzer “De groenschool van het jaar”.

Certificaat van deelname

Alle kinderen krijgen een certificaat voor hun deelname aan de boomfeestdag. Ook kunnen ze een label met hun naam aan 1 boom vastmaken zodat ze deze later terug kunnen vinden als ze gaan kijken met ouders/verzorgers.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio