10.2 C
De Bilt

Meedenken over de laadpalen in Zeewolde

Zeewolde – Inwoners van Zeewolde kunnen meedenken over de plek van een laadpaal in hun eigen buurt. Via de website van de gemeente kunnen inwoners op een portaal komen met een plattegrond waar op een laadpaal gereageerd kan worden. Via de link zeewolde.nl/laadpalen staat meer informatie en de link naar het portaal.

In het gemeentehuis liggen ook plattegronden met locaties waar de nieuwe laadpalen zijn gepland. Door het maken van een afspraak kunnen inwoners de plattegronden op het gemeentehuis bekijken. Is de locatie van de laadpaal door de gemeente goed gekozen, dan is er niks aan de hand. Is er iets over het hoofd gezien dan kunnen inwoners meedenken

Meedenken over laadpalen

In Zeewolde  staan al meer dan 30 openbare laadpalen voor elektrische auto’s. Maar daar blijft het niet bij! Er is een toename van aanvragen. Om hierop in te kunnen spelen, is in kaart gebracht welke locaties mogelijk geschikt zijn. Daarbij is met van alles rekening gehouden zoals spreiding, mogelijkheden voor bekabeling, zichtbaarheid en bereikbaarheid.

Waarom denkt de gemeente na over de locatie van openbare  laadpalen

De gemeente wil inwoners stimuleren om over te stappen op elektrisch rijden. Wilt u in de toekomst een elektrische auto kopen, dan is al bekend waar de laadpaal komt als u die aanvraagt. Voor deze toekomstige laadpalen wordt een verkeersbesluit genomen. Het voordeel is dat een laadpaal daardoor sneller geplaatst kan worden. Op de nieuwe laadpalenkaart kunt u zien waar openbare laadpalen gepland zijn. Deze worden pas geplaatst als er een aanvraag voor binnenkomt bij de gemeente.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio