13.5 C
De Bilt

Nadia Zerouali en studenten presenteren de Smaak van Flevoland

Almere – Op 31 augustus serveren deelnemers aan de Flevo Campus Summer School onder leiding van kookboekauteur en bekende Flevolander Nadia Zerouali ‘de Smaak van Flevoland’ tijdens Het Grote Flevoland Diner.

Het Grote Flevoland Diner

Het Grote Flevoland Diner is een eerbetoon aan de Flevolandse voedselsector. De provincie werd ooit gewonnen uit de zee om de allerbeste boeren van het land ruimte te bieden voor voedselproductie, onder het motto: ‘nooit meer honger’. Inmiddels werkt de derde generatie pioniers op hun boerenbedrijven, gaan de producten van hoge kwaliteit de hele wereld over, is de verwerkende industrie volop aanwezig in de provincie en is het een plek voor vele verschillende innovatieve bedrijven op het gebied van voedsel. Ondertussen beseffen weinig mensen zich wat de invloed is van de dagelijkse arbeid van deze boeren, chefs, verwerkers en andere arbeiders op onze boodschappen. ‘Nederland zou geen voedselcultuur hebben. En Flevoland al helemaal niet. Onzin! Om het tegendeel te bewijzen brengen we de lekkerste, mooiste en smakelijkste producten vanuit de hele provincie naar Almere om de smaak van Flevoland te vieren tijdens Het Grote Flevoland Diner’, aldus Nadia Zerouali.

Flevo Campus Summer School

De 20 deelnemers van de Summer School hebben in een 4-daags programma voorafgaand aan het diner de smaak van Flevoland samengesteld aan de hand van excursies, proeverijen en kookworkshops door de gehele provincie. Zij spreken onder andere met smaakprofessor Peter Klosse, pionierszonen Johan Leenders en Wouter Klaasse Bos en koken met Cees Cramer van restaurant de Boet in Urk. Met deze gerechten vormen ze een voedselidentiteit voor de jonge provincie, gebaseerd op de tradities die Flevoland rijk is en de optimistische mentaliteit van haar inwoners.

Flevo Campus

Flevo Campus is dé wetenschappelijke verzamelplek voor innovaties op het gebied van stedelijke voedselvraagstukken voor de toekomst. Met Almere als centrum bevind Flevo Campus zich op het snijvlak van de metropoolregio Amsterdam aan de westkant en het agrarische productielandschap van Flevoland aan de oost- en noordkant. Daarmee is het de plek waar de samenwerking tussen stad en land getoond maar vooral ook getest kan worden.

Meer informatie

Meer informatie over Het Grote Flevoland Diner: http://flevocampus.nl/31-augustus-het-grote-flevoland-diner/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio