14.7 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Rolmodellen inspireren vrouwen en meisjes bij keuzes carrière in Almere

Almere – Wethouder Maaike Veeningen (Diversiteit en Inclusie) doet dit jaar voor het eerst mee aan de zogeheten Rolmodellencampagne van diversiteitsorganisatie Equals, samen met zes andere vrouwen in de stad. Het is tevens de eerste keer dat deze campagne in Almere wordt gehouden. Het doel is om vrouwen en meisjes in Almere te inspireren om hun carrièredromen waar te maken.

Daarmee ontstaat in de toekomst meer gelijkheid op de arbeidsmarkt, is de gedachte van de gemeente en Equals. Om dit extra kracht bij te zetten begint Almere ook met het opstellen van het zogeheten Diversiteitspact. Aanstaande donderdag wordt hiervoor de eerste bijeenkomst georganiseerd.

Rolmodellencampagne

Het doel van de rolmodellencampagne is om vrouwen en meisjes te inspireren en ze te laten zien dat er brede carrièremogelijkheden zijn. De zeven Almeerse vrouwen in de campagne hebben een leiderschapspositie in het maatschappelijk middenveld of het bedrijfsleven. Onderzoek toont aan dat rolmodellen cruciaal zijn voor het aantrekken van vrouwen naar sectoren die door mannen gedomineerd worden, zoals de technologie.

Genderdiversiteit in topfuncties

“Het is belangrijk dat we genderdiversiteit in topfuncties bij bedrijfsleven en organisaties bevorderen. We hebben daar als samenleving al stappen in gezet, maar tegelijkertijd zie ik dat de kansen nog lang niet gelijk zijn. Er is dus nog een hoop werk te verzetten. Door mijn deelname aan de Rolmodellencampagne en mijn werk als wethouder diversiteit wil ik daaraan bijdragen”, zegt Maaike Veeningen.

Reclameborden

De Almeerse rolmodellen zijn vanaf begin maart te zien op reclameborden door de hele stad, en op Internationale Vrouwendag 8 maart, wordt de campagne officieel gelanceerd. Daarnaast is het persoonlijke verhaal van de rolmodellen te lezen op de site van Equals, en worden via social media vrouwen en meisjes geïnspireerd om zich te ontwikkelen in hun carrière.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio