13.5 C
De Bilt

Stichting Treinongeval Oss gaat geld beheren van donatie acties spoorongeval

Oss – Deze week wordt de Stichting Treinongeval Oss opgericht. Deze stichting gaat het geld beheren dat is opgehaald met de doneeractie Slachtoffers Treinongeval Oss van de heer Nietveld uit Almere en de Facebook-actie Veiling voor de slachtoffers in Oss van de heer Majoor uit Berghem. De oprichting van de stichting gebeurt onder leiding van notariskantoor Pinkse Philips Huberts uit Oss.

Waarom deze stichting?

De Stichting Treinongeval Oss is opgezet om er voor te zorgen dat het geld van de donaties op de juiste plek terecht komt. De stichting beheert en besteedt het geld. In het statuut van de stichting wordt vastgelegd waar het geld naar toe gaat. De stichting is in overleg met de gemeente Oss samengesteld en bestaat uit mensen die vanuit hun kennis en deskundigheid gewaardeerd worden in Oss. Op deze manier is de zorgvuldigheid voor het uitgeven van het geld gewaarborgd. De gemeente Oss zit zelf niet in de stichting. Voor iedereen die betrokken is bij de stichting geldt dat zij er belangeloos aan meewerken.

Wat is het eindbedrag van de acties?

Vrijdag 28 september 2018 eindigen de doneeractie en de veilingactie. Daarna is bekend wat het eindbedrag is. Het bedrijf Doneeractie.nl stort het eindbedrag van de doneeractie op een rekening van de gemeente Oss. Die maakt het bedrag daarna over op het rekeningnummer van de stichting Treinongeval Oss. Op dezelfde manier gaat ook het geld van de veilingactie naar de stichting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio