21.9 C
De Bilt

Tuintegels over? De Tegeltaxi haalt ze bij je op!

Zeewolde – Het klimaat verandert. Extreme buien zorgen steeds vaker voor wateroverlast. De riolering is namelijk niet berekend op zo’n overvloed aan water. Een oplossing is om dit regenwater op te vangen in de bodem. Doordat veel tuinen betegeld zijn kan het regenwater niet weg. Daarom is het belangrijk dat tuinen groener worden. In de ‘Doe eens duurzaam week’ bieden wij u een mooie deal: u haalt tegels uit uw tuin en de Tegeltaxi van de gemeente Zeewolde haalt ze bij u op!

Aanmelden voor de Tegeltaxi alleen voor inwoners

Inwoners van Zeewolde kunnen zich tot 11 oktober a.s. 12 uur. aanmelden. Via de link zeewolde.nl/tegeltaxi kunt u het aanmeldingsformulier invullen. U krijgt binnen enkele dagen een bevestiging dat de tegels of klinkers door de taxi worden opgehaald. De Tegeltaxi rijdt op woensdag 13 oktober van 9.30 uur tot 17.00 uur. Klinkers en tegels moeten dus voor 9.30 uur klaar liggen.

Spelregels

  1. Er worden uitsluitend tegels of klinkers meegenomen, geen ander materiaal.
  2. Op de plaats waar anders de afvalbak wordt opgehaald maakt u een stapel van minimaal 10 tegels of klinkers.
  3. De Tegeltaxi rijdt alleen in de bebouwde kom van Zeewolde.

Kleine inspanning, groot plezier

Zonder zorgen komt u zo makkelijk van uw tegels af. Tegels en klinkers worden opnieuw gebruikt. Vergruisde tegels worden bijvoorbeeld gebruikt als fundering voor wegen.

De Tegeltaxi is onderdeel van de ‘Doe eens duurzaam week’

Van zaterdag 9 t/m zaterdag 16 oktober organiseert de gemeente samen met een aantal lokale partners de ‘Doe eens duurzaam week’ in Zeewolde. In deze week zijn allerlei activiteiten gepland om te laten zien hoe je op een leuke en eenvoudige manier duurzamer kunt doen. De Tegeltaxi wordt die week als proef ingezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio