10.6 C
De Bilt

Waterscouts op Scoutinglandgoed Zeewolde kregen bezoek van Koningin Máxima

Koningin Máxima heeft vrijdagmiddag 13 mei een werkbezoek gebracht aan Scoutinglandgoed Zeewolde. Het bezoek stond in het teken van de activiteiten van waterscouting en van projecten op het gebied van duurzaamheid. Koningin Máxima is beschermvrouwe van Scouting Nederland. 

Werkbezoek aan nieuwe Avonturenhuis

Het werkbezoek begon in het nieuwe Avonturenhuis, dat wordt gebruikt voor onder andere scoutingkampen en als uitvalsbasis voor evenementen zoals de Nationale Jamboree. Koningin Máxima kreeg een rondleiding en sprak in het Avonturenhuis met waterscouts over de rol van scouting in hun leven, veiligheid op en rond het water en over Nawaka, een Europees waterscoutingkamp dat in augustus in Zeewolde wordt georganiseerd.

Drie duurzaamheidsprojecten

Aansluitend bezocht Koningin Máxima presentaties van drie duurzaamheidsprojecten. Twee initiatieven zijn gericht op de strijd tegen plastic in het water. Een scoutinggroep uit Zeeland vist afval op uit het water en verzamelt afval langs de kustlijn. Een andere groep heeft van gerecycled plastic een boot gemaakt waarmee vanaf het water nog meer plastic wordt opgeruimd en gerecycled. Het derde project zet in op het vergroten van de bewustwording van kinderen en jongeren van het belang van schoon water en waterkwaliteit.

Scoutinglandgoed

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Scoutinglandgoed Zeewolde is een terrein van zeventig hectare groot waar scouts mee kunnen doen aan activiteiten op en rond het water en in de natuur. Het landgoed is ook de ontmoetingsplek voor scouts uit binnen- en buitenland tijdens internationale scoutingactiviteiten. Koningin Máxima heeft het Scoutinglandgoed in 2015 geopend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio