23.8 C
De Bilt

Weesp en Ymere voorkomen financiële problemen bij huurders met Vroeg Eropaf

Weesp/Ymere – Vroeg Eropaf. Zo heet de werkwijze waarbij het Sociaal Wijkteam van gemeente Weesp en Ymere gaan samenwerken om zo snel mogelijk huurachterstanden en huisuitzettingen te voorkomen. Vandaag werd de samenwerking via een convenant bekrachtigd.

Insteek is om problemen eerder aan te pakken en daarmee te voorkomen dat huishoudens met financiële problemen nog dieper in de schulden komen. Hoe eerder de problemen worden aangepakt, hoe beter, verwacht verantwoordelijk wethouder Maarten Miner van Gemeente Weesp. ‘Het is nogal wat dat één op de vijf huishoudens in Nederland dagelijks te maken heeft met problematische schulden. We hopen zo vroeg mogelijk inzicht te krijgen in schuldproblematiek als oorzaak van huurachterstand en dan tijdig in te kunnen grijpen, voordat schulden zich ophopen via ongeopende enveloppen met aanmaningen in de brievenbus.’

Vroeg signaleren

Een huurachterstand vormt vaak een indicatie dat bewoners in de schulden dreigen te raken, legt Kim Ronner, regiomanager van Ymere, uit. ‘Als de huur niet is betaald nemen we al heel snel contact op met onze huurder. We bellen, sms’en, sturen een mail of een kaartje. Iedereen kan wel eens vergeten de huur te betalen. Maar soms is er meer aan de hand. Dat kunnen de leden van het Sociaal Wijkteam goed inschatten en eventueel hulp en ondersteuning inschakelen.  Het vroegtijdig signaleren is heel belangrijk om grotere problemen te voorkomen.

Bewezen werkwijze

De werkwijze Vroeg Eropaf heeft zich mede  in Amsterdam, Haarlemmermeer en Almere bewezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio