6.4 C
De Bilt

Zeewolde mogelijke locatie voor nieuwbouw kazerne

Het Ministerie van Defensie heeft aangegeven ook op het grondgebied van de gemeente Zeewolde naar vestigingsmogelijkheden te kijken voor een nieuw te bouwen kazernecomplex. Het eind vorige maand aangetreden nieuwe college van B&W van Zeewolde, vorige week voor het eerst voltallig bijeen, besloot in lijn met het coalitieakkoord over deze mogelijke ontwikkeling nu al open en duidelijk te zijn.

Defensie verkent mogelijkheden in Zeewolde

In een brief aan de Tweede Kamer van 13 mei jl. schetste de staatssecretaris van Defensie de contouren en uitgangspunten van het Strategisch Vastgoedplan 2022 van het ministerie. Eén van de in dat plan genoemde voornemens is om op verschillende locaties, centraal in Nederland, mogelijkheden te verkennen voor de bouw van een nieuwe kazerne. Een plek waar diverse militaire eenheden samengebracht kunnen worden. Zeewolde is een van de mogelijke locaties.

In gesprek over voor- en nadelen

Het is aan het kabinet om een besluit te nemen en met een voorstel te komen. Het college wacht de verdere ontwikkelingen met belangstelling af. Het is nog te vroeg om nu al nadere acties te ondernemen of een standpunt te formuleren. Zodra er komend najaar meer bekend is en duidelijk wordt welke plannen het ministerie heeft, doet het college daar graag nadere mededelingen over. Wanneer voor Zeewolde gekozen wordt, gaat het college met inwoners en bedrijfsleven in gesprek over mogelijke voor- en nadelen voor de gemeente van de mogelijke vestiging van een kazerne binnen de gemeentegrenzen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio